Medicii legiști: Răzvan Ciobanu se drogase cu cocaină înainte de accident

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Medicii legiști confirmă că Răzvan Ciobanu se drogase cu cocaină înainte de accidentul în care și-a pierdut viața.

Testarea antidrog post-mortem pentru a se afla dacă Răzvan Ciobanu consumase stupefiante a fost finalizată. Aparatul performant folosit în acest caz a arătat că acesta s-a drogatcu cocaină.

Testele rapide efectuate din saliva designerului vor fi comparate cu cele de laborator, efectuate din sângele recoltat de la victimă, scrie libertatea.ro.

„E vorba de un sistem de analizare a drogurilor care poate detecta opt tipuri de substanțe interzise, printre care cocaina, heroina, ecstasy și canabis. Saliva victimei, prelevată cu o casetă etanșă, care e introdusă apoi în sistemul de analiză, a evidențiat prezența cocainei. Aparatul, care poate depista drogul în organism chiar și în 60 de secunde, are o precizie foarte mare, comparabilă cu testele antidrog care se fac prin recoltare de sânge”, au explicat surse judiciare.

Acest gen de teste nu sunt însă acceptate ca probe la dosar decât după ce sunt confirmate de rezultatele analizelor de laborator efectuate pe mostre de sânge. 

Testele rapide efectuate cu acest sistem de analiză a drogurilor sunt însă un indicator solid, o pistă pentru investigatori. De altfel, proba de sânge recoltată de la Răzvan Ciobanu a fost trimisă la IML Mina Minovici unde va fi examinată. 

”De regulă, rezultatul testului rapid antidrog la care a fost supus și Răzvan Ciobanu se regăsește în analiza complexă de sânge”, au adăugat sursele citate, potrvit Libertatea.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel