Războiul sarmalelor. Corina Crețu vs Mircea Dinescu

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Europarlamentarul Corina Creșu susține, într-o carte de bucate, publicată sub egida Uniunii Europene, că sarmalele ar data din perioada dacilor. Crețu crede că dacii au inventat rețeta. 

Rețeta pare a avea mai multe origini, asemenea cuvântului ”sarmale”. Asta, într-un fel, reflectă însăși istoria României. Unii spun că rețeta datează încă din timpul Regatului Dacic, alții spun că e de pe vremea Imperiului Roman, iar unii cred că rețeta are origini evreiești. Nici nu-i de mirare că micuțele sarmale au atât de multe origini, de vreme ce România zilelor noastre este rezultatul mai multor influențe: dacice, latine, slave”, a spune fostul comisar al României.

Poetul Mircea Dinescu, posesor de restaurant și de emisiune TV despre gastronomie, o aduce pe Crețu cu picioarele pe pământ.

"Asta cu dacii... bate câmpii. Știți de ce bate câmpii? L-am auzit pe unul spunând: "Domnule, noi facem pâine cu cartofi cum făceau dacii." Săracul era un primar dintr-o comună. Cam așa și doamna asta.

Dacii nu au mâncat niciodată nici roșii și nici cartofi, că a trebuit să meargă Columb în America după 1.000 de ani de la nașterea dacilor. Cum nu au mâncat nici mămăligă de porumb, mâncau mămăligă de mei. Ideea e că noi nu știm trei cuvinte ale dacilor, tot ce ne-a rămas sunt datorită romanilor, care au făcut acea columnă, dar care nu au scrijelit și feluri de mâncare pe care le-au mâncat ei în Dacia. E absurd să arunci cu vorbele: "Domnule mâncau dacii sarmale. " Este o prostie iertați-mă. " a declarat Dinescu pentru B1.ro.

[citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel