Războiul sarmalelor. Corina Crețu vs Mircea Dinescu

Europarlamentarul Corina Creșu susține, într-o carte de bucate, publicată sub egida Uniunii Europene, că sarmalele ar data din perioada dacilor. Crețu crede că dacii au inventat rețeta. 

Rețeta pare a avea mai multe origini, asemenea cuvântului ”sarmale”. Asta, într-un fel, reflectă însăși istoria României. Unii spun că rețeta datează încă din timpul Regatului Dacic, alții spun că e de pe vremea Imperiului Roman, iar unii cred că rețeta are origini evreiești. Nici nu-i de mirare că micuțele sarmale au atât de multe origini, de vreme ce România zilelor noastre este rezultatul mai multor influențe: dacice, latine, slave”, a spune fostul comisar al României.

Poetul Mircea Dinescu, posesor de restaurant și de emisiune TV despre gastronomie, o aduce pe Crețu cu picioarele pe pământ.

"Asta cu dacii... bate câmpii. Știți de ce bate câmpii? L-am auzit pe unul spunând: "Domnule, noi facem pâine cu cartofi cum făceau dacii." Săracul era un primar dintr-o comună. Cam așa și doamna asta.

Dacii nu au mâncat niciodată nici roșii și nici cartofi, că a trebuit să meargă Columb în America după 1.000 de ani de la nașterea dacilor. Cum nu au mâncat nici mămăligă de porumb, mâncau mămăligă de mei. Ideea e că noi nu știm trei cuvinte ale dacilor, tot ce ne-a rămas sunt datorită romanilor, care au făcut acea columnă, dar care nu au scrijelit și feluri de mâncare pe care le-au mâncat ei în Dacia. E absurd să arunci cu vorbele: "Domnule mâncau dacii sarmale. " Este o prostie iertați-mă. " a declarat Dinescu pentru B1.ro.

[citeste si]

 

 

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

23 oct 2019, 18:51 in Știri
Horoscop, joi 24 octombrie 2019

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.24