Războiul din Ucraina va dura ani, iar posibilitatea unui conflict internațional este în creștere - general american

Generalul american Mark Milley a avertizat că războiul dintre Rusia și Ucraina va dura ani de zile precizând, de asemenea, că probabilitatea unui conflict internațional semnificativ între marile puteri în lumea de astăzi este în creștere, nu în scădere.  

"Rusia păstrează o capacitate nucleară mare și diversă pentru a amenința SUA". Această opinie a fost exprimată de generalul Mark Milley, președintele Statului Major Întrunit al Forțelor Armate ale SUA, în fața Comisiei pentru Servicii Armate a Camerei Reprezentanților, relatează Voice of America.

Invazia armată a Rusiei în Ucraina "este cea mai gravă amenințare la adresa păcii și securității Europei și, probabil, a lumii, din cei 42 de ani de carieră în armata americană", a mai spus generalul.

Războiul Rusiei împotriva Ucrainei va dura ani de zile - general american

 

"Statele Unite se află într-un moment critic și istoric, un moment de cotitură geostrategică. Ne aflăm într-o lume din ce în ce mai instabilă, iar potențialul unui conflict internațional semnificativ între marile puteri este în creștere, nu în scădere", a continuat Milley.

Rusia, a precizat Milley, "menține o capacitate nucleară mare și diversă pentru a amenința SUA" și aliații săi.

"Am auzit o retorică foarte provocatoare în ceea ce privește nivelul de pregătire operațională a forțelor nucleare rusești", a reamintit președintele comisiei.

El a adăugat că Rusia și-a demonstrat în mod repetat capacitatea și dorința de a desfășura "acțiuni complexe și rău intenționate în spațiul cibernetic".

În plus, Milley consideră că invazia rusă în Ucraina a creat "un punct de cotitură istoric periculos".

Milley: „SUA, NATO, Ucraina și toți aliații și partenerii care o susțin vor fi târâți în această situație pentru o lungă perioadă de timp“

 

"Cred că acesta este un conflict prelungit care se va măsura în ani. Nu știu dacă putem vorbi de un deceniu, dar cu siguranță de mai mulți ani. Cred că SUA, NATO, Ucraina și toți aliații și partenerii care o susțin vor fi târâți în această situație pentru o lungă perioadă de timp", a declarat Milley

Totuși, în general, potrivit lui Milley, principala "provocare geostrategică" pentru SUA pe termen lung rămâne China.

Potrivit generalului, Republica Populară Chineză continuă să își dezvolte capacitățile în diverse domenii și "lucrează în fiecare zi pentru a reduce decalajul tehnologic față de SUA".

"Pe scurt, ei rămân hotărâți să remodeleze fundamental ordinea internațională în favoarea lor până la jumătatea secolului. Ei intenționează să devină un rival egal cu SUA din punct de vedere militar până în 2035, intenționează să își dezvolte capacitatea militară pentru a prelua Taiwanul până în 2027", a avertizat Milley.

"În timp ce Rusia reprezintă o amenințare acută, Republica Populară Chineză este o provocare geostrategică pentru securitatea noastră națională pe termen lung", a subliniat generalul.

El a subliniat că este esențial să se continue să se mențină relațiile cu RPC chiar și în fața concurenței, "fără a permite ca acestea să degenereze în conflict".

"Războiul cu RPC nu este inevitabil", a concluzionat Milley.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy