Răsturnare de situație în cazul Tiziana Cantone. Anchetatorii iau în calcul crima

Eduard Pascu |
Data publicării:
Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Anchetatorii care investighează moartea Tizianei Cantone au declarat pentru presa din Italia că dosarul a fost redeschis și se efectuează cercetări pentru omor. Inițial dosarul fusese catalogat drept sinucidere.

Tiziana Cantone, în vârstă de 31 de ani a fost găsită moartă pe 13 septembrie 2016 în taverna vilei sale din Mugnano, o municipalitate din provincia Napoli.

Pe gâtul femeii se puteau vedea două urme provenite în urma sinuciderii prin spânzurare. Prima urmă ar putea fi atribuită unui episod de ștrangulare, în timp ce al doilea, nu departe de primul, al unei încercări de a pune în scenă o sinucidere.

Procuratura Napoli Nord a ordonat ca trupul tinerei să fie exhumat pentru o nouă autopsie, lucru care a avut loc în iunie anul trecut. Inițial, sinuciderea a fost luată în considerare din cauza faptului că femeia era umilită constant, prin intermediul rețelelor sociale, după apariția unui videoclip privat.

Leziunile de pe gâtul Tizianei


Tiziana fusese protagonista unui videoclip fierbinte care a revenit viral pe internet, trecând de la un site la altul site, în ciuda încercărilor sale de a bloca acel videoclip. Fata a depus o plângere și a fost condamnată la plata cheltuielilor de judecată. În ziua morții sale, tânăra de 31 de ani avea o întâlnire cu un alt avocat. Dar cu câteva ore înainte de întâlnire femeia a murit. După noua autopsie Parchetul a deschis un dosar cu privire la acuzația de omucidere voluntară împotriva unor persoane necunoscute. 

În noul raport de autopsie semnat de profesorul Mariano Cingolani, profesor de medicină legală la Universitatea din Macerata se arată că există două caneluri de pe gâtul victimei. ”Prima leziune este discontinuă și oblică iar a doua leziune, plasată puțin sub prima leziune, este transversală și uniformă. Prin urmare, spânzurarea avea scopul de a ascunde, a confunda sau face prima modalitate mai dificil de perceput, încercând să simuleze o suicidere” De asemenea, exista o mică leziune cutanată găsită pe partea dreaptă a bărbiei tinerei victime, și anume o tăietură de doi centimetri cu margini ascuțite și unghiuri ascuțite”, arată reputatul profesor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel