Rareș Bogdan: Cu mitocanii politici prin Europa

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Rareș Bogdan scrie un editorial intitulat "Cu mitocanii politici prin Europa",  în publicatia "Reporter Global",  în care analizează  în ce măsură poate fi imputată poporului român alegerea unor performeuri ai fraudei sistemice în Parlamentul unui stat cu potențial enorm.

"..Să ne hotărâm: ori lăsăm România pe mâinile unor mediocri care confundă balcoanele cu Balcanii, ori îi trimitem la închisoare!

Dragnea s-a visat Figaro...

...Deci rade tot. I-a intrat în minte că misiunea principală a serviciilor de informații este să-l bage la închisoare. Ei, cum să rămână el fără sandviciurile cu Beluga, tocănița de trufe albe și porția zilnică de cârnați din vită Kobe cu muștar, băi, nu sunteți normali? A învățat că flaușatele albe nu dau bine la costum și și-a comandat șosete din fire de Vicuna, 1.200 de dolari perechea, ei, cum să se ducă el la electoratul tradițional desculț, de Zaharia Stancu?(...)

 Dar nu doar serviciile au fost lăsate fără bani de salarii. Nici procurorii nu se simt prea bine. Să piară! țipă seară de seară batalionul fomist plătit generos de profesorul infractor. Căci fără informații și fără oameni care să le demonstreze, lupta anticorupție rămâne ca o panteră bătrână, cu brâul de lână, căreia i-au căzut dinții și toarce așteptând să se mute în paradisul regnului animal.(...)

Planul e aproape perfect: procurori și agenți de teren care plâng după salarii, dar nu doar ei, căci au familii, părinți bătrâni, copii care se uită la televizor și văd gadgeturi. Adăugați judecătorii, cărora li se arată, voalat sau mai pronunțat, arhiva SIPA și Secția de Anchetare a Magistraților, și aveți tabloul complet. Fantoma Securității? Da, dar prinde cărniță exact în Republica de la Videle, pe care doresc copiii ei să o conserve. Așteaptă cumva Dragnea să i se bată la portiță și să fie întrebat „bine, Liviule, ce vrei?". Probabil că da. Din lumea din care vine el, după anii în care a stat, ca șoferul de autobuz Maduro, așteptând să îi zâmbească destinul, nu putea deprinde alt modus vivendi. A văzut că oamenii reacționează mai rapid dacă îi strângi cu ușa. Uneori, reacționează și dacă îi bucuri, dar el nu are timp. Dar dacă nu reacționează, mai are un front: schimbă legile astfel încât să nu-l atingă nimic.

Cu un individ care compară deținuții politici din comunism cu infractorii închiși acum pentru corupție, căci atât de ticălos este Liviu Dragnea, statul român mai are un pic și se transformă într-un stat al lichelelor. Este ultimul tren.", a scris Rares Bogdan in publica'ia Reporter Global.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel