Rareș Bogdan, zgândărește Olanda: „Trebuie să apăsăm pedala diplomației / Business-uri facem, dar politic avem o problemă cu România?!“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan afirmă că România „trebuie să apăsăm pe pedala diplomației“ pentru ca Olanda să accepte ca România să fie primită în spaţiul Schengen, adăugând că este de neînțeles totuși poziția Țărilor de Jos, având în vedere că 22.000 de firme olandeze desfășoară afaceri profitabile în țara noastră.

„Noi am invitat reprezentanții statului olandez să viziteze ce vor ei în România. De asemenea am avut o delegație de 25 de specialiști, care au venit cu un raport, care va fi făcut public pe data de 25, la CHE-VAL. Eu încă nu sunt sceptic cu privire la ceea ce se întâmplă, în continuare trebuie să apăsăm pe pedala diplomației, să ne facem treaba dn punct de vedere diplomatic“,  a afirmat eurodeputatul liberal Rareș Bogdan, vineri, la Antena 3.

Rareș Bogdan, supărat pe Olanda: „Business-uri facem, dar politic avem o problemă cu România?!“

 

Potrivit lui Rareș Bogdan, firmele care derulează afaceri în România ar trebui să fie un exemplu în privința faptului că statul de drept funcționează în România. În țara noastră sunt deschise aproximativ 22.000 de firme olandeze.

„Știți ce e ciudat? O țară ca Olanda are în România 22.000 de firme. În urmă cu doi ani, cele mai mari investiții din România au venit dinspre Olanda. Aceste firme care acționează în România, unele dintre ele extrem de mari, nu s-a plâns că în România nu ar fi un cadru - din punct de vedere al funcționării statului de drept, al libertății  presei, sau din punct de vedere al funcționării pieței economice - foarte concurențial și foarte în regulă. Se poate face profit în România. De aceea e ciudat ce face  statul olandez: Business-uri facem în România, dar politic avem o problemă cu România?! E o chestiune pe care trebuie să o lămurească“, a completat Rareș Bogdan.   

„Aşa că invit inclusiv mediul de afaceri românesc, partener cu aceste 22.000 de firme, să ne ajute în această presiune. Nu vreau să cred că astăzi România va abandona lupta”, a mai afirmat Rareş Bogdan.

„În momentul acesta, Parlamentul de la Haga este în totală opoziţie cu Parlamentul European, unde 86 la sută din totalul membrilor Parlamentului European au hotărât că România e pregătită, cu cea mai mare majoritate a unei rezoluţii adoptată vreodată în Parlamentul European, pentru România, în 15 ani”, spunea, ieri, Rareş Bogdan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel