Rareș Bogdan: "România e umilită!" OMV-Petrom anunță că nu plătește taxa impusă Guvern

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Rareș Bogdan transmite un mesaj dur după ce OMV-Petrom, firma cu acționar majoritar austriac spune că refuză să plătească taxa de solidaritate impusă la finalul anului trecut de Guvernul României. 

OMV-Petrom a anunțat că nu va plăti supraimpozitarea cerută de Uniunea Europeană firmelor din Energie și transpusă de România la finalul anului trecut. Compania a anunțat că a plătit deja toate taxele care ar fi trebuit să le plătească.

Rareș Bogdan a reacționat foarte dur. Acesta spune că prin acest anunț, OMV umilește România și este timpul ca statul să reacționeze și sa verifice dacă firma austriacă a respectat obligațiile din contractul de privatizare. 

"Este inadmisibil! Statul român e obligat să reacționeze! Nu ne putem lăsa călcați în picioare la nesfârșit! 33 de ani au fost suficienți! Gata! Ajunge! Nu ne putem lasă umiliți din nou, suntem sătui sa avem mereu genunchii juliți! 33 de ani de jaf cu complicitatea unor politicieni sunt destui! Statul român este obligat să verifice urgent și dacă OMV a respectat obligația din contractul de privatizare de a ecologiza 650 de puțuri de extracție a petrolului. Vreau să știu cine a făcut acest lucru și cine a plătit costurile! Asta dacă nu avem un stat slab, impotent, un sat fără câini, care doarme liniștit în timp ce România este sfidată și umilită!" 

OMV-Petrom nu plătește taxa de solidaritate. Mesajul transmis la Bursa  de Valori București

 

“Regulamentul UE 1854/2022, care a introdus o contributie de solidaritate cu caracter temporar, a fost transpus in legislatia romaneasca prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 186 publicata in data de 29 decembrie 2022. In baza rezultatelor noastre financiare preliminare aferente anului 2022 si a prevederilor acestei ordonante de urgenta, ne asteptam ca OMV Petrom sa nu intre in scopul acestei contributii de solidaritate pentru anul fiscal 2022, avand sub 75% din cifra de afaceri din sectoarele definite: extractia titeiului, extractia gazelor naturale, extractia huilei si fabricarea produselor obtinute din rafinarea petrolului.

Pentru primele 9 luni ale anului 2022, OMV Petrom a achitat deja catre Bugetul de Stat al Romaniei redevente, impozite suplimentare si alte contributii specifice industriei de aproximativ 5,2 mld lei, la care se adauga aproximativ 1,6 mld lei impozit pe profit. In total, pentru primele 9 luni ale anului 2022, acestea reprezinta aproximativ 60% din profitul brut inainte de impozitare si au crescut de peste 6 ori fata de aceeasi perioada a anului precedent. Rezultatele financiare preliminare aferente anului 2022 si trimestrului IV 2022 vor fi publicate pe 2 februarie 2023”, arată compania în informarea trimisă Bursei de Valori București, conform economica.net

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel