Rareș Bogdan, după ce PE a ținut partea României în fața Austriei: „A arătat că nu acceptăm orice fiță a unui politician în goană de voturi“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan susține că, după ce a fost pusă la zid în Parlamentul European cu privire la refuzul de a primi România în Schengen, „Austria trebuie să fie obligată să-și schimbe atitudinea”.

Eurodeputatul liberal a afirmat, într-o intervenție telefonică la Digi24 în această seară, că ședința de astăzi din plenul PE „a fost mai mult decât o simplă pansare a unei răni care doare“. În accepțiunea sa, „a fost o chestiune care arată extrem de clar că 25 de state europene plus România susțin țara noastră. Faptul că Ylva Johansson a fost extrem de dură cu privire la gestul Austriei, faptul că niciun vorbitor din Germania, Suedia, Olanda, Polonia sau Italia nu a susținut în niciun fel poziția Austriei, faptul că se aruncă în spațiul public date legate de ziduri (...) iar prin gardul pe care l-a făcut Viktor Orban trec zilnic 1000 de migranți înspre Europa. Așa că gardurile nu cred că vor rezolva problema Europei, nici solidaritatea europeană, nici coeziunea europeană (...)“.

Potrivit lui Rareș Bogdan,  „ceea ce a făcut azi PE cu această presiune suplimentară, cred că este o chestiune sănătoasă pentru că, pe de-o parte, arată anticorpii pe care îi are România, pe de altă parte arată că nu suntem dispuși să acceptăm orice fiță, orice idee fixă a unui politician în goană de voturi. Această afirmație este anulată de votul pentru Croația. Pe coridorul balcanic trec zilnic peste 1500 de migranți, spre deosebire de coridorul Balcanilor de Est, adică Bulgaria-România, unde numărul lor este de sub 100. Deci nu ține. Dânșii au votat cu două mâini pentru extinderea spațiului Schengen. Dacă el trebuia reformat atunci nu poți să procedeze cu două măsuri – au avut o măsură în cazul Croației și o măsură diferită în cazul României“.

Prim-vicepreședintele PNL spune că gestul de opoziție afișat de Karl Nehammer și ministrul de interne al Austriei este condamnat „de șefii marilor grupuri politice, de primarul Vienei, de colegii de guvernare din Partidul Verzilor“.

Rareș Bogdan, după ce PE a ținut partea României în fața Austriei: „A arătat că nu acceptăm orice fiță a unui politician în goană de voturi“

 

„E o chestiune care ține de felul în care România a reacționat. Nimeni nu se aștepta ca de la cetățeanul român care nu este deținător de pașaport dar resimte acest gest făcută ca o nedreptate, de la presa din România care alocă spații ample la politicienii români aproape în totalitate condamnă gestul.

De asemenea, nu uitați că presa din Austria susțin extrem de clar că Karl Nehammer și ministrul de interne au izolat pur și simplu Austria și au făcut un gest care va avea consecințe pe termen lung, pentru că este un gest anti-european. Nu poți să acționezi când faci parte dintr-o familie în mod separat, deja Karl Nehammer și ministrul de interne s-au pus împotriva solidarității și coeziunii europene. Gestul este condamnat de șefii marilor grupuri politice, de primarul Vienei, de colegii de guvernare din Partidul Verzilor (...)

Mă aștept ca Austria să fie obligată să-și schimbe atitudinea și mă aștept ca gestul Austriei să ducă chiar la o cădere de guvern în Austria și o pierdere a puterii de către Karl Nehammer. Românii trebuie să înțeleagă ceva – nu suntem în conflict, în război, nu avem o adversitate față de poporul austriac. Avem o problemă cu o putere politică reprezentantă de Karl Nehammer care izolează Austria și vine cu o politică europeană”, a mai spus Rareș Bogdan la Digi24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel