Rareş Bogdan dă cu PUMNUL în masa băncilor: "Asta este o mare PROSTIE!"

Andreea Cosma |
Data publicării:
Sursa foto: Facebook @Rareș Bogdan
Sursa foto: Facebook @Rareș Bogdan

Rareş Bogdan critică dur iniţiativa băncilor de a înăspri condiţiile de creditare. Europarlamentarul consideră că este o "prostie", având în vedere că deja sunt criterii dure pentru aprobarea unui credit iar mediul de afaceri are nevoie de bani pentru a putea funcţiona.

"Asta este o mare prostie! Oricum condițiile sunt printre cele mai dure și aberante din toată Europa. Condițiile de creditare ar trebui relaxate, ca tot e un cuvant la moda. Și asta pentru ca fără o economie alimentata financiar de sistemul bancar romanesc, sub directa supraveghere a BNR, vom rămâne o economie in bătaie vântului. Mediul de afaceri romanesc are nevoie de finanțare cât mai rapida și mai facila pentru a putea spori competitivitatea pe piețele externe și in primul rând pe piata europeană", a transmis Rareş Bogdan.

Băncile, într-o pondere importantă, estimează înăsprirea standardelor de creditare pentru toate tipurile de credite, cele mai afectate fiind creditele de consum acordate populaţiei şi cele pe termen scurt acordate IMM-urilor, reiese dintr-un sondaj realizat de Banca Naţională a României (BNR) privind creditarea companiilor nefinanciare şi a populaţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel