Rareș Bogdan, anunț important despre Schengen: "România ar putea intra etapizat"

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Rareș Bogdan: „Vom hotărî susținerea în totalitate pentru mâine a rezoluției pentru România și Bulgaria de acces în Spatiul Schengen” / Foto: Facebook
Rareș Bogdan: „Vom hotărî susținerea în totalitate pentru mâine a rezoluției pentru România și Bulgaria de acces în Spatiul Schengen” / Foto: Facebook

Rareș Bogdan afirmă că România ar putea intra în Schengen etapizat, în domeniul aeroportuar până în 26 martie, iar terestru chiar mai repede „ Este extrem de important ceea ce se întâmplă în această săptămână pentru România”, anunță europarlamentarul pe Facebook.

„Încă de azi dimineață am ajuns la Strasbourg. Este extrem de important ceea ce se întâmplă în această săptămână pentru România, foarte important pentru fiecare cetățean român, pentru fiecare companie din România, pentru că în această zi, începând de azi dimineață, ne-am întâlnit cu diverși șefi delegați, iar acum mă deplasez spre ședința de grup politică spre PPE. 184 de parlamentari, europarlamentari prezenți, cel mai mare grup politic din Parlamentul European, vom hotărî susținerea în totalitate sper eu, pentru mâine a rezoluției pentru România și Bulgaria de acces în Spațiul Schengen”, declară Rareș Bogdan.

 

Așteptarea de 11 ani se poate încheia în câteva săptămâni

 

„Pentru asta lucrăm, negociem, discutăm, convingem oameni. Mâine la ora 13, ora României va fi votul pentru Parlamentul European, astăzi va fi hotărârea finală în marile grupuri politice în PPE. Foarte probabil cinci grupuri politice din șapte vor susține inițiativa noastră și vor da un vot extrem de important cu care președintele României poate avea un argument în plus pentru joi și vineri la consiliul european care se va desfășura la Bruxelles.

Este o săptămână interesantă, o săptămână plină, o săptămână în care România poate intra în sfârșit, încet și sigur, cu speranțe mari în această în Spațiul Schengen. Este dreptul fiecărui cetățean român, este dreptul fiecărei companii, este dreptul României de a intra în Spațiul Schengen”, încheie eurodeputatul.

 

Teme fierbinți pe agenda sesiunii plenare 17-20 octombrie a Parlamentului European

 

Mâine după-amiază: Vot la Rezoluția privind aderarea României la Spațiul Schengen - în esență, Parlamentul European cere Consiliului ca, până la finele acestui an, să dea undă verde. Rezoluția o spune fără echivoc: aderarea României consolidează Spațiul Schengen.

Dezbatere cu Consiliul și Comisia asupra controalelor la frontierele interne Schengen. Și asta după ce Curtea de Justiție a UE a decis ca, în cazul unor amenințări grave, să se permită introducerea controlului la frontieră pentru o perioadă de 6 luni. Această perioadă ar putea fi prelungită în situații excepționale, dar numai dacă nu se periclitează funcționarea generală a Spațiului Schengen

Tot mâine: Interpelare prin care Comisia Europeană este chemată să explice măsurile privind protejarea infrastructurii critice (ne amintim avariile la conductele Nord Stream 1 și 2, despre care există indicii că sunt acte de sabotaj), conform unei postări a lui Rareș Bogdan de pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel