Rareș Bogdan: „Am câteva mii de cărţi în plus faţă de Marcel Ciolacu. M-am luptat cu personaje mult mai cultivate“; PSD trimite săgeți înapoi

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
rares bogdan_marcel ciolacu
rares bogdan_marcel ciolacu

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat duminică, la Digi24, că nu vrea să înceapă să vorbească despre Marcel Ciolacu, față de care are „câteva mii de cărți” citite în plus și care arată o cultură deficitară. În replică, vicepreședintele PSD, Gabriel Zetea, a declarat că Rareş Bogdan „a vrut să se deghizeze în intelectual de Halloween”.

Spirite încinse în coaliția de guvernare PSD-PNL.  După ce a afirmat că PSD va conduce România și după 2024, cu sau fără PNL,  Marcel Ciolacu l-a ironizat public pe prim-vicepreședintele Rareș Bogdan, în timp ce ministrul Muncii i-a acuzat pe liberali că mint populația când vorbesc despre eliminarea pensiilor speciale.

La rândul său, prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat duminică, la Digi24, că nu vrea să înceapă să vorbească despre Marcel Ciolacu, față de care are „câteva mii de cărți” citite în plus și care arată o cultură deficitară. „Să-și ia altă echipă de consultanță care să-i pună vorbele în gură. Să ne lase în pace, să se ocupe de guvernare”, i-a transmis Rareș Bogdan. „Nu ne vom lăsa călcați în picioare, nici umiliți, și nici nu vom primi lecții”, a adăugat prim-vicepreședintele PNL.

Rareș Bogdan: „Am câteva mii de cărţi în plus faţă de Marcel Ciolacu. M-am luptat cu personaje mult mai cultivate“

 

„Noi niciodată nu ne vom ataca partenerii de coaliție, dar mi se pare că toată imaginea de 32 de ani a PSD au făcut-o zob oamenii ăștia, pentru că pur și simplu se dovedesc niște copilandri. Adică, să te războiești în spațiul public, ditamai președintele de partid, și să vii cu vorbe care arată că inclusiv cultura ta e deficitară, mi se pare așa...

(...) Ne vor aduce la exasperare, ne vom pierde răbdarea și repet – am avut războaie publice și m-am luptat cu personaje mult mai cultivate decât Marcel Ciolacu. Probabil Victor Ponta citise cam 1.500 de cărți în plus față de Marcel Ciolacu, și avea ceva mai multă școală. Liviu Dragnea era mult mai abil și mult mai șmecher decât Marcel Ciolacu, deși nu avea școală. Deja încep să-mi pierd răbdarea.

(...) Să înceteze să ne mai atace, pentru că altfel, repet, eu am stat 15 ani în televiziune, eu am vorbele la mine, am vreo câteva mii de cărți în plus față de Ciolacu. Să mă apuc să vorbesc de el... Să-și ia altă echipă de consultanță care să-i pună vorbele în gură. Să ne lase în pace, să se ocupe de guvernare“, a punctat Rareș Bogdan. 

PSD trimite săgeți înapoi: Rareş Bogdan „a vrut să se deghizeze în intelectual de Halloween” 

 

Nici PSD nu a lăsat lucrurile în pace și a început să transmită săgeți către Rareș Bogdan. Marcel Ciolacu, președintele PSD, a replicat că „întotdeauna trebuie să existe „nea Ion de la raion”, asta nu înseamnă că eu trebuie să îi răspund“.

Europarlamentarul PNL i-a cerut ministrului Muncii Marius Budăi să nu mai "mintă pensionarii cu plânsete de crocodil".

"Domnul Budăi ar trebui să nu mai stea toată seara să mintă pensionarii cu plânsete de crocodil şi să rezolve problema. Are de prezentat o lege cu care îl aşteptăm la coaliţie pentru a rezolva această problemă. Dacă suntem oameni serioşi. Dacă vrem să ne plângem şi să arătăm ce nu putem face în România atunci sigur că continuăm acest cor naţional al plânsetelor pe umerii pensionarilor şi în realitate nu rezolvăm absolut nimic", a conchis Rareş Bogdan.

Și Marius Budăi, ministrul  muncii, i-a răspuns ironic eurodeputatului liberal: „Stabilim foarte clar că nu au făcut nimic, că nu au putut să facă, nu au discutat măcar cu cei în cauză, să discute transparent să afle soluţiile şi acum vorbesc de ceea ce se întâmplă. Şi mint populaţia că s-ar putea, cu economiile făcute de acolo, să se majoreze pensiile celelalte. De la pensiile speciale. Impactul bugetar de acolo este de 0,1% din PIB. Aţi spus dvs. de un actual coleg de coaliţie care desfiinţa în 30 de zile (pensiile speciale - n.r.). Oare câte de 30 de zile au trecut de atunci şi până acum?“.

Ping-pongul declarațiilor nu s-a oprit aici. Vicepreședintele PSD, Gabriel Zetea, a declarat că Rareş Bogdan „a vrut să se deghizeze în intelectual de Halloween” și a amintit de promisiunea făcută de europarlamentar în 2019 și neîndeplinită, aceea că PNL va elimina pensiile speciale „în 30 de zile” de la preluarea guvernării. „După ce «a rezolvat pensiile speciale în 30 de zile», Rareș Bogdan și-a ales o nouă temă de dezbatere lansând atacuri la adresa PSD și a liderului social-democrat Marcel Ciolacu”, a adăugat social-democratul. Zetea i-a mai transmis că „meniurile din restaurantele de fiţe pe care le frecventează în Europa şi de unde se bate cu «specialii» nu sunt cărţi!”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel