Rareș Bogdan: Tentativele disperate ale liderilor PSD și ALDE de a o sabota pe Laura Codruța Kovesi au eșuat

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan scrie că numirea Laurei Kodruța Kovesi la Parchetul European încă se joacă. Rareș Bogdan spune că tentativele disperate ale liderilor PSD și ALDE de a o sabota pe Kovesi au eșuat.

"Tentativele disperate ale liderilor PSD și ALDE de a o sabota pe Laura Codruța Kovesi au eșuat, dar asta nu înseamnă că nu vor mai încerca. Din informațiile mele, încă se joacă tare pentru poziția din Consiliul UE, care este acum prezidat de Finlanda. Vă reamintesc, Guvernul Dăncilă l-a susținut pe francezul Jean Francois Bohnert. Azi și mâine are loc la Helsinki o reuniune informală a miniștrilor din Consiliul Justiție și Afaceri Interne. Vom vedea ce se întâmplă. Cert este că Parlamentul European insistă ca investigarea și urmărirea penală a presupuselor infracțiuni cu bugetul UE - cum ar fi fraude, fapte de corupție sau fraude transfrontaliere cu TVA - să fie asigurate cât mai repede posibil. Sună rău pentru cei acuzați în România pentru chestii din astea, nu?

Vă reamintesc, VV Dăncilă consideră că doamna Kovesi dăunează imaginii României. În ceea ce mă privește, numirea nu mai poate fi blocată, ceea ce nu înseamnă că nu se încearcă. Financial Times dădea acum două zile știrea că Franța o susține pe Kovesi. Parlamentul European e de nezdruncinat, să vedem ce spune Consiliul UE. Acolo, trimișii României au sabotat-o.", a scris Rareș Bogdan pe Facebook.

Noul Parlament European, constituit în urma alegerilor din 24-26 mai, precizează într-un comunicat că susține, ca și în legislatura precedentă, candidatura Laurei Codruța Kovesi la funcţia de procuror-şef european.

„Înainte de reuniunea informală a miniștrilor justiției și afacerilor interne de la Helsinki, Parlamentul dorește să-și reafirme susținerea pentru candidatura Laurei Codruța Kovesi la funcția de procuror-șef european. Este esențial ca investigarea și urmărirea penală a presupuselor infracțiuni cu bugetul UE - cum ar fi fraude, fapte de corupție sau fraude transfrontaliere cu TVA - să fie asigurate cât mai repede posibil”, arată Parlamentul European. 

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel