Rareș Bogdan propune: „Cristian Diaconescu și Ana Birchal - excelenți ca Avocat al Poporului. Renate Weber, îndepărtată de urgență“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Facebook Rareș Bogdan
Facebook Rareș Bogdan

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, este de părere că actualul Avocat al Poporului, Renate Weber, ar trebui înlăturată. Iată pe cine vede el în această postură.

Rareș Bogdan spune că fostul ministru al Justiției, Ana Birchal, sau fostul ministru Cristian Diaconescu, ar putea ocupa cu succes această funcție.

„Renate Weber trebuie îndepărtată de urgență. Cristian Diaconescu și Ana Birchal sunt doi oameni excepționali care ar fi excelenți că Avocat al Poporului. Fiecare din ei au avut un rol determinant în păstrarea drumului pro-european și pro-american al României în ultimii ani, fiecare într-o perioada diferită pentru România.

Fără acești doi oameni, chiar dacă de stânga, Justiția din România era complet acaparată de găștile politice infracționale din jurul lui Adrian Năstase sau Liviu Dragnea și ai lui infractori“, scrie Rareș Bogdan într- postare recentă pe pagină sa de Facebook.

„Asta face un Avocat al Poporului?!"

 

Tot astăzi, liderul liberal a vorbit, într-o intervenție la Digi 24, despre posibilitatea înlocuirii lui Renate Weber și motivele pentru care ar  trebuie să fie demisă din funcția de Avocat al Poporului: „Atunci când dânsa a vorbit despre tortură a jignit și a creat o stare de tensiune în rândul medicilor care s-au simțit timorați, jigniți, înfricoșați pentru că nu știau înspre ce se poate îndrepta această atitudine. (...)

E rușinos și e degradant pentru un om să ajungă într-o asemenea situație, inclusiv în cea privind propunerile noastre legate de contributivitatea pe pensii, atacându-le de 2 ori la CCR, o dată tăierea și a doua oară impozitarea, spunând că e prea mare impozitarea de parcă dânsa ar putea să facă astfel de calcule. Sau în funcție de ce făcea calculele? Nu știu pentru că nu le făcea în funcție de nivelul de trai", a afirmat Rareș Bogdan.

„S-a făcut de râs. Din punctul meu de vedere este absolut desconsiderant ceea ce a făcut pentru că a jignit o bună parte din populație și în primul rând o categorie socio-profesională care a fost absolut extraordinară în ultimele luni, vorbim aici de medici, de asistente. Atunci când dânsa a vorbit despre tortură a jignit și a creat o stare de tensiune în rândul medicilor care s-au simțit timorați, jigniți, înfricoșați pentru că nu știau înspre ce se poate îndrepta această atitudine.

Asta e culmea! Când s-a trezit doamna Weber să facă asta? Într-un moment în care medicii au contribuit decisiv la situația României care totuși înregistrează doar peste 20 de mii de îmbolnăviri și doar 1400 de victime. Am vorbit cu zeci de medici care erau terifiați, nu le venea să creadă: "Asta e mulțumirea pentru ceea ce am făcut noi, că nu ne-am văzut cu copiii cu săptămânile, n-am dormit acasă și am trăit cu frică luni întregi că nu ne-am văzut părinții sau soțiile și am dormit la hoteluri sau izolați în vreo cameră?! Asta face un Avocat al Poporului?!", a mai spus el pentru Digi 24.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel