Rareș Bogdan: Noi minciuni spuse de premierul României

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Rareș Bogdan, numărul unu pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare de pe 26 mai, scrie că în Congresul american există bănuieli sau chiar informații că procesul de selecție pentru reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă nu este transparent și corect.

Rareș Bogdan preia un articol de presă în care Adam Kinzinger, congresman republican de Illinois, secretarului Energiei, Rick Perry, supune dezbaterii din Subcomisia pentru energie a Congresului SUA acest subiect și arată o îngrijorare la nivelul partenerilor americani ai României.

"Noi minciuni spuse de premierul României. În Mureș, unde a fost huiduită copios. A anunțat că șoselele de centură din județ sunt lansate în licitație. Zilele trecute, colegii ei de partid făceau vizite și anunțau noi autostrăzi ale PSD. „Noi”? Adică au cei din PSD și unele mai vechi făcute de ei? N-au început niciun metru, s-au ținut de schimbarea legilor justiției și au dat noi contracte firmei TelDrum. Asta e politica lor de investiții publice.

De ce și-a continuat Viorica Dăncilă minciunile și mi-a transmis un avertisment voalat, pusă, probabil, de cei care îl sfătuiesc pe șeful ei de partid? Pentru că știe că presa onestă, de unde am preluat dialogul din Congresul SUA legat de reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă, are influență asupra românilor cinstiți, demascând jocurile (hai să zic) „interesante” pe care le face Guvernul României.

Reiau din articolul lui Grigore Cartianu de pe ziaristii.com:

Nuclearelectrica, operatorul centralei nucleare de la Cernavodă (în care Ministerul Energiei e acționar majoritar), a semnat un acord preliminar cu compania chineză de stat China General Nuclear Power Corporation (CGN), pentru continuarea proiectului construirii și operării reactoarelor 3 și 4 de la centrala Cernavodă. (...)

"Întrebarea pusă de Adam Kinzinger, congresman republican de Illinois, secretarului Energiei, Rick Perry, într-o dezbatere din Subcomisia pentru energie a Congresului SUA arată o îngrijorare.

Kinzinger: „Sunt îngrijorat că aliații noștri români iau serios în calcul să facă afacerea cu compania chineză de stat China General Nuclear Power Corporation. Săptămâna aceasta, România a semnat un acord preliminar cu firma chineză pentru construcția a două noi reactoare, în valoare de câteva miliarde de dolari. Avem companii americane care își doresc să construiască, dar oferta lor a fost refuzată de Guvernul României din cauza influenței crescânde a Chinei în România. Pentru a înrăutăți lucrurile și mai mult, cele două noi reactoare nucleare sunt amplasate lângă Marea Neagră, la câțiva kilometri de baza MK (Mihai Kogălniceanu – n. red.), unde avem soldați americani”.

Kinzinger către Perry: „Din punctul de vedere al securității naționale, sunteți îngrijorat din cauza acestei investiții a Chinei în infrastructura energetică a aliatului nostru?”.

Ministrul Perry: „Da”.

Kinzinger: „Cum ne putem angaja cu România astfel ca procesul de selecție să fie transparent și corect?”.

Așadar, în Congresul american există bănuieli sau chiar informații că procesul de selecție, pentru Cernavodă, nu e transparent și corect.

Să fie limpede, nu am nimic cu chinezii. Dar americanii ce au? De ce au ei suspiciuni legate de corectitudinea selecției?", a scris Rareș Bogdan pe Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel