Rareș Bogdan, dezvăluiri șocante despre Tăriceanu și Teodorovici

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Rareș Bogdan a făcut dezvăluiri șocante în dosarul în care Călin Popescu Tăriceanu, este acuzat de luare de mită.

 

 

Rareș Bogdan a prezentat în emisiunea Jocuri de Putere de la Realitatea TV, declarația unui martor protejat care susține că nu doar Călin Popescu Tăriceanu ar fi primit mită, ci și actualul ministru de Finanțe, Orlando Teodorovici. 

"Dosarul Microsoft bubuie rau, sursele vorbesc de mita de 10% dintr-un contract pentru licenta, 2 milioane de dolari incasate de Tariceanu. 20 decembrie 2006, Microsoft a trimis o scrisoare catre domnul Tariceanu, in care ii spunea ca au trecut 20 de zile de cand guvernul nu respecta contractul pentru licenta

Un martor protejat sustine ca Victor Malinovschi a infiintat mai multe off-shore-uri, cu scopul de a scoate din Fujitsu, care vindea licentele de servicii fictive, sumele de bani necesare unor mite pentru oameni din guvern. S-au virat 2,7 milioane de dolari, care urmau sa plateasca mita catre Tariceanu si Teodorovici", a spus Rareș Bogdan.

Procurorul-şef al DNA a trimis procurorului general Augustin Lazăr un referat în vederea sesizării Senatului pentru formularea unei cereri de efectuare a urmăririi penale pentru infracţiunea de luare de mită, presupusă a fi săvârşită de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Precizările DNA cu privire la dosarul în care este vizat Călin Popescu-Tăriceanu vorbesc despre o presupusă mită de 800.000 de dolari pentru actualul șef al Senatului.

Călin Popescu Tăriceanu a făcut precizări după ce s-a aflat că DNA a trimis la Senat o cerere de încuviinţare a urmăririi penale pe numele său. 

"În timpul guvernării pe care am condus-o nu s-a făcut nicio plată către Microsoft, în cazul licențelor la care face referire dosarul. Contractul a fost semnat în guvernarea Năstase, plăți s-au făcut în guvernările care au urmat perioadei 2005-2008, dar nu în guvernarea Tăriceanu", a scris Tăriceanu pe Facebook.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel