Rareș Bogdan, despre decizia CEDO în cazul Kovesi: „Dacă nu luptăm, suntem complicii lui Dorneanu și Toader”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a reacționat după decizia CEDO în cazul Laurei Codruţa Kovesi și susține, într-un editorial de pe Digi 24, faptul că „este obligatoriu să modificăm Legea CCR”, iar „dacă nu luptăm să o facem, suntem complicii lui Dorneanu și Toader”.

„Fiecare oră care trece fără ca Valer Dorneanu să demisioneze din fruntea CCR este o palmă dată cetățenilor României și o pată pe imaginea țării. Dacă ar avea un dram de morală, președintele Curții Constituționale s-ar ascunde într-o văgăună și n-ar mai ieși decât să meargă la biserică pentru a se ruga la Dumnezeu să-l ajute să priceapă că trebuie să-i crape obrazul de rușine”, și-a început Rareș Bogdan editorialul.

„Sentința CEDO în cazul Kovesi este atât de devastatoare pentru un slujbaș al Dreptului încât nimic nu-i mai poate spăla cariera – sau cum s-o numi activitatea sa dubioasă, începută prin pulverizarea Punctului 8 al Declarației de la Timișoara. Nu uit nici că oficina Moscovei l-a numit în 2019 „Personalitatea anului în România" – dar despre acest detaliu cu altă ocazie.

Dorneanu nu este doar un ins care ar putea să facă primul său gest de onoare și să dispară definitiv din viața publică. Ca președinte al Curții Constituționale, el este obligat să plece, pentru a nu plasa România într-o zonă de lipsă de credibilitate. N-a uitat nimeni perioada când aveam un stat capturat de un grup infracțional organizat, servit cu ancărul CCR în celebra ședință de la toaletă. Instituția care trebuia să vegheze asupra constituționalității s-a comportat ca gealații „veniți" la procesul fostului lider PSD. A fost torpila cu repetiție folosită pentru anihilarea oricărei perturbări aduse infractorilor deveniți stăpâni peste vatra tuturor. Țineți minte povestea în care Pablo Escobar lua cu asalt Palatul de Justiție, distrugea probe și omora judecătorii?

Aiuritor este faptul că brațele lungi ale mașinăriei infernale anti-Kovesi, Valer Dorneanu și Tudorel Toader, trăiesc într-o realitate proprie. Așa e tradiția, așa se comportă. Așa cum, în rapoartele de țară din perioada 2003 – 2004, PSD vedea blânde instrucțiuni, deși era acuzat că patronează corupția endemică, Dorneanu și Toader privesc Decizia CEDO ca și când s-ar referi la producția de ceai a Indiei”, a continuat Rareș Bogdan.

 

„Cetățenii României sunt considerați tembeli”

 

„Din nou, cetățenii României sunt considerați tembeli. Asta este filosofia comportamentală a acestor inși profund compromiși – poți scoate omul din partid, dar nu poți scoate partidul din om.

Dar dacă Dorneanu are o carieră juridică obscură, deși a ocupat ditamai funcțiile în statul român, Toader, cu două mandate la CCR, a fost reales rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza" din Iași”, a mai precizat Rareș Bogdan.

 

„Este obligatoriu să modificăm Legea CCR”

 

„Servitor ca servitor, dar nu e vorba, cumva, de încă un grup infracțional organizat?

Asemenea complicități nu mai pot fi tolerate într-un stat democratic, membru UE. Este obligatoriu să modificăm Legea CCR. Dacă nu luptăm să o facem, suntem complicii lui Dorneanu și Toader, suntem vrednici de milă. Sau jagardele – nici „javră", nici „jigodie", ci amândouă. Iar cetățenii României merită altceva”, a conchis Rareș Bogdan în editorialul semnat pe Digi 24.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel