Rareș Bogdan (PNL), declarații ÎN PREMIERĂ despre alegerile anticipate: „În maxim 3-4 luni“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Rareș Bogdan a făcut declarații în premieră despre posibiliatea alegerilor anticipate și despre negocierile purtate cu o parte a liderilor Pro România.

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a afirmat că liberalii își doresc alegeri anticipate în maximum 3-4 luni, iar condițiile puse guvernului Ludovic Orban de USR sunt obiective vizate inclusiv de liberali.

„Pentru PNL cel mai important lucru este să ajungem la anticipate”, a declarat Rareș Bogdan în direct pentru Digi24. „Dacă fac cvorumul, nu contează dacă ne dau guvernul jos sau nu, ideea e să ajungem la anticipate (...) Condițiile USR sunt și condițiile noastre”, a mai spus el.

Rareș Bogdan a spus că liberalii au o strategie extrem de clară și de simplă: „alegeri anticipate în maxim 3-4 luni de zile” și că în momentul de față se profilează o refacere a stângii „care a nenorocit țara timp de 30 de ani” și nu exclude ipoteza ca partidul lui Victor Ponta să nu intre în sală, la fel ca PSD, pentru a nu fi asigurat cvorumul necesar pentru votul în privința guvernului Ludovic Orban. Asta ar face ca situația să treneze, ar trebui reluate proceduri parlamentare complicate, a explicat Rareș Bogdan. 

„M-aș fi mirat ca domnul Ponta să fie consecvent până la capăt. Dar încă sper ca domnia sa să se fi maturizat după experiența din 2014 și 2015 și să reușească totuși să fie consecvent măcar acum. Ca fost premier, ar trebui să știe ce înseamnă ca România să intre în iarnă fără un guvern valid”, a comentat Rareș Bogdan decizia lui Victor Ponta de a nu vota guvernul Ludovic Orban.

Cel mai „rău” scenariu pe care îl vede, în urma eșecului negocierilor cu Pro România pentru susținerea guvernului Ludovic Orban, este ca votul de învestire să nu poată fi organizat, din lipsă de cvorum, situație care ar mai putea dura încă patru săptămâni, până după alegerile prezidențiale, când, după modelul situației din 2009, forțele politice se vor repoziționa.

Totuși el mizează pe oameni „mai așezați” din partidul lui Victor Ponta, precum Mihai Tudose sau Sorin Câmpeanu, cu care și-a arătat intenția de a purta o serie de discuții. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel