Ramzan Kadîrov își trimite 3 dintre fii, toți minori, la război. Cel mai mic are 14 ani - VIDEO

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
Cecenii care luptă pentru Ucraina văd șansa de a-și "elibera" patria
Cecenii care luptă pentru Ucraina văd șansa de a-și "elibera" patria

​Liderul cecen Ramzan Kadîrov susține că își va trimite 3 fii minori să lupte în Ucraina, cel mai mic dintre aceștia având doar 14 ani,

iderul regiunii ruse Cecenia, Ramzan Kadîrov, a anunţat luni că îşi trimite trei dintre fiii săi, adolescenţi, să lupte în Ucraina, unde el a îndemnat să fie folosite arme nucleare, informează AFP.

Kadîrov şi miliţiile sale, "kadîrovţî", au fost acuzaţi de numeroase abuzuri în Cecenia. Oameni ai săi au fost de asemenea trimişi să lupte alături de armata rusă în Ucraina.

Într-un mesaj postat pe Telegram, Ramzan Kadîrov a anunţat că fiii săi Ahmat, Eli şi Adam, în vârstă de 16, 15 şi respectiv 14 ani, urmează "de multă vreme" antrenamente militare pentru a învăţa să utilizeze "diferite arme".

"A venit timpul (pentru ei) să se remarce într-o bătălie adevărată, nu pot decât să salut hotărârea lor. Desigur, ei vor pleca în prima linie şi se vor afla în zonele cele mai dificile de pe linia de contact", a continuat Kadîrov.

Liderul cecen are 14 copii, potrivit site-ului său oficial, însă mass-media ruse afirmă că el are fără îndoială mai mulţi.

"Am considerat întotdeauna că misiunea principală a unui tată este să-şi înveţe băieţii evlavia şi să-i înveţe să-şi apere familia, poporul şi patria. Dacă vrei pace, pregăteşte-te pentru război!", a mai scris el.

Liderul cecen a distribuit și o înregistrare video cu fiii săi urmând cursuri de pregătire militară.

Ramzan Kadîrov are 12 copii, 6 fii (dintre care doi adoptați) și 6 fiice.

 

Ramzan Kadîrov a cerut folosirea armelor nucleare împotriva Ucrainei

 

Liderul republicii ruse Cecenia, Ramzan Kadîrov, a afirmat sâmbătă că Moscova ar trebui să ia în considerare utilizarea de 'arme nucleare de mică putere' în Ucraina, după retragerea ruşilor din oraşul strategic Liman

'După părerea mea, ar trebui luate măsuri mai drastice, până la declararea legii marţiale în zonele de frontieră şi utilizarea de arme nucleare de mică putere', a scris Kadîrov într-o postare pe Telegram.

'Trebuie desfăşurată ''operaţiunea militară specială'' în sensul deplin al termenului, nu să ne distrăm jucându-ne', a adăugat liderul cecen, care a fost prezent vineri la Mocova pentru oficializarea anexării unor teritorii ucrainene la Rusia.

'Nu este necesar să ne luăm deciziile ţinând cont de ''comunitatea occidentalo-americană''', care a 'acţionat mult împotriva noastră', a mai scris Kadîrov.

Într-un mesaj virulent, el a regretat că general-colonelul responsabil de operaţiunile din jurul Limanului, Aleksandr Lapin, 'nu le-a furnizat comunicaţiile, interacţiunea şi aprovizionarea cu muniţii necesare' soldaţilor implicaţi în apărarea acestui oraş, de unde ruşii s-au retras sâmbătă în beneficiul ucrainenilor.

Liderul cecen, care conduce cu o mână de fier republica din Caucaz, a pus la îndoială lanţul de comandă. 'Nepotismul în armată nu va conduce la nimic bun. Nu există loc pentru nepotism în armată, mai ales în momentele dificile', a insistat el.

Dinamica trupelor Kievului pe teren de la declanşarea contraofensivei la începutul lui septembrie a împins Rusia să anexeze de urgenţă patru regiuni ucrainene şi să decreteze mobilizarea a sute de mii de rezervişti civili.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel