EXCLUSIV  Ramona Sandrina, o româncă stabilită în Egipt: "Prima mâncare pe care am gătit-o aici au fost sarmalele" - VIDEO

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
O româncă stabilită în Egipt spune că prima mâncare pe care a gătit-o au fost sarmale (Foto: colaj Youtube/Unsplash)
O româncă stabilită în Egipt spune că prima mâncare pe care a gătit-o au fost sarmale (Foto: colaj Youtube/Unsplash)

Ramona Sandrina Ilie, o româncă stabilită în Egipt, spune că primul fel de mâncare pe l-a pregătit după ce s-a mutat în Alexandria a fost celebrele sărmăluțe. 

O româncă stabilită de câțiva ani Egipt povestește cum e viața de zi în această țară și cum au fost primele zile în Alexandria. Ea povestește și că gătește sarmale acasă, preparat care le place egiptenilor.   

"Din a doua zi de când am ajuns în Alexandria, soțul meu îmi spunea ca nu cumva să ies să mă îndepărtez foarte tare, să nu te pierzi. Alexandria este foarte mare. În perioada mai-octombrie ajungem și la 24 de milioane de locuitori. Vin foarte mulți turiști, foarte mulți turiști egipteni. Îmi spunea să nu mă îndepărtez de casă, dar bineînțeles că nu l-am ascultat, deoarece îmi place să explorez foarte mult. Mi-am luat fetița și am început sa ne plimbăm. Mi-am luat câteva repere și m-am descurcat.

Chiar am cumpărat niște varză și am făcut sarmale. Prima mea mâncare pe care am făcut-o în Egipt au fost sarmale. 

La două zile, am mers la piață și am fost foarte atentă, unde a coborât, ce a spus exact", a povestit Ramona Sandrina, în emisiunea Departe de România, difuzată pe ȘtiriDiaspora și DCNews. 

Egiptenilor le place mâncarea românească

 

Ramona spune că pregătește preparate românești acasă, chiar și pentru momentele în care primesc vizite din partea prietenilor egipteni.

"Bineînțeles că gătesc românește. Am avut la un moment dat și un magazinaș deschis. Se numea magazinul București. La deschidere s-a luminat toată strada și s-au auzit în cartier melodii românești. Muzica aproape la maxim. Am avut de vânzare zacuscă de vinete, de fasole, cozonaci și tot felul de prăjiturele. 

Le place mâncarea românească. La deschidere am avut platouri cu sărmăluțe. Le-a plăcut foarte mult. Am avut și sărmăluțe în foi de viță. Au și ei un fel de sărmăluțe, dar nu pun foarte multă carne sau nu pun deloc. Lor le place mâncarea mai mult vegetariană și folosesc niște condimente speciale. Fac și cu varză, dar mai rar", mai povestește românca.

Urmărește emisiunea completă:

 

----------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel