Raluca Turcan dă peste cap planul PSD privind moțiunea: "Matematica asta arată"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Raluca Turcan a afirmat că moțiunea de cenzură a PSD nu ar trebui să treacă de Parlament, pentru că matematica este în defavoarea social-democraților. Vicepremierul a adăugat că Guvernul mai are în vedere două, chiar trei asumări de răspundere, astfel încât să poată fi declanșate anticipate. 

"Angajarea răspunderii înseamnă că ne punem mandatul pe masă, că Guvernul riscă totul pentru un proiect pe care oamenii îl aşteaptă. În momentul de faţă, moţiunea pe care PSD o anunţă nu ar trebui să treacă, matematica este în defavoarea lor. Ne dorim ca această moţiune să ducă la alegerea primarilor în două tururi, adică să nu treacă. Evident că, după această angajare de răspundere, mai avem în vedere cel puţin două, chiar trei, în funcţie de cum evoluează dezbaterile în Parlament, astfel încât să ajungem la alegeri anticipate", a declarat Raluca Turcan, luni seara la postul de televiziune Realitatea Plus.

Ea a mai spus că Executivul își asumă răspunderea și își pune mandatul pe masă, însă programul de guvernare va fi dus la îndeplinire până la ultimul punct.

"Ne asumăm răspunderea şi ne punem mandatul pe masă pentru nişte proiecte foarte importante. Dacă ne trec proiectele, foarte bine, ne îndeplinim programul de guvernare, tot angajamentul. Şi veţi vedea că avem un asemenea plan bine pus la punct. Dacă acest guvern nu cade, programul de guvernare va fi îndeplinit până în ultimul punct", a completat Turcan, potrivit Mediafax.

Vicepremierul a precizat că PNL nu va vota niciodată o moțiune de cenzură împotriva propriului Guvern, acesta fiind modelul PSD, nu al liberalilor.

Referitor la alegerile parlamentare anticipate, Raluca Turcan a explicat că există o dată limită până la care ele trebuie declanșate, pentru a putea fi organizate. Vicepremierul nu a precizat care ar fi data limită.

Liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu a afirmat, luni, că semnăturile strânse pentru moțiunea de cenzură nu reprezintă un acord politic iar pentru ca Executivul să fie demis mai este nevoie de maxim 7 voturi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel