Raed Arafat ȘTIE componența GAZELOR folosite de jandarmi pe 10 august: Am vorbit cu un specialist din New York

Oana Stanciulescu |
Data publicării:

În ciuda informațiilor venite de la zeci de protestatari care se întorc la spitale cu simptome îngrijorătoare, la cinci zile după ce au fost gazați de jandarmi în Piața Victoriei, departamentul condus de Raed Arafat consideră că trebuie să se implice și să minimalizeze efectele. Ca și în cazul Colectiv.

Departamentul pentru Situații de Urgență, condus de Arafat, a dat publicitării un comunicat prin care susține că substanţele folosite vineri de jandarmi sunt conform standardelor internaţionale, iar cei care au fost expuşi la aceste substanţe NU ar trebui să se prezinte la medic pentru controale de rutină, ci doar dacă au simptome îngrijorătoare.

Reacțiile au fost extrem de dure din simplul motiv că oamenii au reale probleme de sănătate în urma gazării, iar mulți dintre ei s-au izbit de reticența medicilor.

În urma acestor reacții, Raed Arafat scrie pe pagina de facebook o postare din care reiese că știe componența gazului și chiar mai mult că a sunat în SUA să verifice dacă, după ce au gazat populația, se pot aștepta la boli grave pe termen lung, cum ar fi chiar cancerul.

”Înainte să publicăm acest comunicat ne-am consultat cu fabricanții pe de o parte ca să ne asigurăm de natura substanței care a fost utilizată și să nu ne bazăm numai pe informațiile interne. Totodată, pe langă documentarea și datele obținute de pe site-ul Centrului de Control al Bolilor din SUA am vorbit personal cu unul dintre specialiștii renumiți în toxicologie de la centrul de toxicologie din New York. Am întrebat de studiile recente și de părerea lor despre efectele de lungă durată a expunerii la substanțele respective și anume la substanta CS precum și despre necesitatea unor controale dacă persoanele sunt asimptomatice iar răspunsurile colegului au fost concordante cu ce este scris în comnuicatul DSU”, a scris Arafat pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel