Raed Arafat: „Sunt discuții pentru ca lumea să simtă că este Paștele”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Raed Arafat (Sursa foto: Agerpres)
Raed Arafat (Sursa foto: Agerpres)

Anul acesta, slujbele de Florii, cele din Săptămâna Mare şi slujba Învierii Domnului vor avea loc fără credincioşi.

Potrivit unui comunicat, Biserica Ortodoxă Română a anunţat deciziile adoptate în urma unei consultări cu Ministerul de Interne.

Atfel, Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi distribuită de voluntarii din parohii, echipaţi cu măşti şi mănuşi de protecţie, doar la casele credincioşilor care o solicită şi care aşteaptă în faţa locuinţei.

Pe de altă parte, Raed Arafat a declarat la Sinteza Zilei că „încă nu este momentul pentru o relaxare a restricţiilor, întrucât vârful epidemiei în ţara noastră va fi abia spre finalul acestei luni”.

„Pentru noaptea de Înviere să știți că se discută nici să nu fie lumea privată, să simtă că este Paștele. Să zicem că într-adevăr simte lumea într-adevăr sărbătoarea respectivă. Nu e anulată sărbătoarea pentru oameni, dar în același timp e posibil să fie niște măsuri neobișnuite în colaborare cu Biserica, pentru a proteja oamenii”, a declarat Raed Arafat, la Antena 3.

 

Raed Arafat: „Să nu zică lumea că a trecut Paștele fără să simtă că a fost Paștele”

 

„Sunt discuții pentru a face lucrurile cât mai protective pentru populație, dar în același timp sărbătoarea să aibă loc și să nu zică lumea că a trecut Paștele fără să simtă că a fost Paștele”, a adăugat acesta.

De asemenea, Arafat a declarat că toate măsurile vor fi anunțate din timp, astfel încât să nu ia pe nimeni prin surprindere.

„Cu siguranță când se stabilește modul prin care se va face, se va ieși și va fi anunțat cu siguranță. Și din timp, pentru ca lumea să știe ce urmează”, a mai spus Arafat.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel