Arafat a spus că moartea PROTESTATARULUI nu are legătură cu GAZELE folosite de Jandarmerie

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Raed Arafat venit la Comisia de Apărare din Parlament pentru a fi audiat în legătură cu violențele jandarmilor din 10 august, din Piața Victoriei. El a declarat că moartea lui Ilie Gâzea, protestatarul care a murit după ce a participat la mitingul din 10 august nu are legătură cu GAZELE folosite de Jandarmerie.

"Cel mai probabil, a fost un episod medical separat, care nu are corelare cu ceea ce a fost pe 10 august", a declarat, marți, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, despre decesul bărbatului din Turnu Măgurele care a participat la protestul din 10 august și a murit, în noaptea de 19 spre 20 august, la Spitalul din Alexandria. Raed Arafat a admis, însă, că "astea sunt datele pe care le am acum", însă cauza exactă a decesului va fi cunoscută în urma autopsiei: "Autopsia poate arăta altceva". Raed Arafat a mai susținut, la audierile de marți din Comisia de Apărare a Camerei Deputaților, care au ca temă violențele din 10 august, că bărbatul a ajuns la spital, cu vârsături, la 4 zile după protest, ceea ce, în opinia sa, arată că "este puțin probabil" ca starea sa să aibă legătură cu substanțele inhalate în Piața Victoriei. 
 
Raed Arafat a mai declarat
"Faptul că vărsăturile au apărut la 4 zile după, arată că este puțin probabil (să existe o legătură cu substanțele inhalate la protest - n.red.)"
 
"Corelarea dintre substanțe (de la protest - n.red.) și starea pacientului, la acest moment, nu pot să o găsesc. Autopsia ne va spune cauza decesului. Dacă se găsește o corelare, va fi găsită de medicii care fac autopsia"

"Cel mai probabil, a fost un alt episod medical separat, care nu are corelare cu ceea ce a fost pe 10 august. Ceea ce iese de la autopsie poate să arate altceva, dar astea sunt datele pe care le am acum", a mai spus Arafat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel