Rachetele trase azi de Rusia spre Ucraina au încălcat spațiul aerian al Republicii Moldova 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

 Rachete ruse care au lovit luni Ucraina au încălcat spaţiul aerian al Republicii Moldova, au anunţat autorităţile de la Chişinău, transmit AFP şi Reuters.

Potrivit agenţiei de presă britanice, trei rachete de croazieră lansate de Rusia au traversat spaţiul aerian moldovenesc luni dimineaţă.

''Trei rachete lansate de pe nave ruse din Marea Neagră asupra Ucrainei în această dimineaţă au traversat spaţiul aerian al Moldovei. Am dispus ca ambasadorul Rusiei să fie convocat pentru a oferi o explicaţie'', a scris pe Twitter ministrul de externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu.

Armata ucraineană a anunţat că Rusia a lansat 75 de rachete asupra Ucrainei luni dimineaţa, într-o serie de bombardamente asupra mai multor oraşe ale ţării. 

 

Rusia a tras 75 de rachete în Ucraina, luni dimineața

 

Armata ucraineană a afirmat că Rusia a lansat 75 de rachete asupra Ucrainei luni dimineaţa, într-o serie de bombardamente asupra mai multor oraşe ale ţării, informează AFP şi Reuters.

"În dimineaţa zilei de luni, agresorul a lansat 75 de rachete, (dintre care) 41 au fost doborâte de apărarea noastră aeriană", a anunţat pe Telegram comandantul-şef al armatei ucrainene, Valeri Zalujnîi, precizând că Rusia a utilizat "drone de luptă".

Mai multe explozii au avut loc luni dimineaţa în capitala ucraineană Kiev, precum şi în oraşele Lvov, Ternopil şi Dnipro, după ce Moscova a acuzat Ucraina că a orchestrat puternica explozie ce a avariat podul-cheie care leagă Rusia şi Peninsula Crimeea, informează agenţiile de presă internaţionale.

Radioul public ucrainean a informat, citând serviciile de urgenţă, că exploziile de la Kiev au cauzat morţi şi răniţi, însă nu au fost prezentate cifre. Puţin mai târziu, poliţia ucraineană a anunţat că cel puţin 5 persoane au fost ucise şi alte 12 au fost rănite în seria de bombardamente care a lovit Kievul luni dimineaţa, potrivit unui prim bilanţ.

"În acest stadiu, se cunoaşte că sunt cinci morţi şi 12 răniţi", a informat poliţia ucraineană pe Facebook, precizând că "majoritatea bombardamentelor" au avut loc în "centrul capitalei" ucrainene, relatează Agepres. 

 

Rusia ar fi folosit și drone iraniene în atacul de luni dimineața

 

 

Rusia a lansat luni o campanie de bombardamente asupra infrastructurii energetice a Ucrainei, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, precizând că au fost lansate zeci de rachete şi atacuri cu drone iraniene, informează AFP şi Reuters.

"Ei vor (să provoace) panică şi haos, vor să distrugă sistemul energetic" al Ucrainei, a susţinut Zelenski într-o înregistrare video difuzată pe reţelele sociale. El a adăugat că loviturile ruse "cu zeci de rachete" şi drone iraniene Shahed au vizat Ucraina de la nord la sud şi de la est la vest, lovind capitala Kiev, precum şi regiunile Hmelniţki, Lviv (Liov), Dnipro, Viniţa, Zaporojie, Sumî, Harkov şi Jitomir.

Volodimir Zelenski a mai subliniat că Rusia a întreprins special atacurile sale luni, pentru a provoca cât mai multe pierderi posibile în rândul oamenilor. "A doua ţintă (după sistemul energetic) sunt oamenii. O astfel de oră şi astfel de ţinte au fost alese special pentru a cauza cât mai multe victime posibil", a afirmat şeful statului ucrainean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel