Putin: Rusia va folosi armele nucleare doar dacă va fi „necesar” pentru a-şi apăra suveranitatea

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Preşedintele rus Vladimir Putin a asigurat vineri că ţara sa va recurge la folosirea armelor nucleare doar ''dacă este necesar'' pentru a-şi apăra suveranitatea, relatează agenţia EFE.

„Nu suntem o ameninţare, dar toţi trebuie să ştie ce avem noi şi ce vom folosi dacă este necesar pentru apărarea suveranităţii noastre”, a spus Putin în timpul Forumului economic de la Sankt Petersburg.

El a catalogat drept „iresponsabile” declaraţiile unor oficiali occidentali conform cărora Rusia ameninţă omenirea cu armele sale nucleare. „Am auzit acest tip de retorică. Noi să rămânem tăcuţi? Răspundem aşa cum trebuie. Dar imediat ce răspundem ei se prevalează de asta şi spun: Rusia este o ameninţare”, a remarcat preşedintele rus.

Cât despre o posibilă confruntare militară directă a Rusiei cu Occidentul ca urmare a războiului pornit de Moscova în Ucraina, Putin a răspuns că ţările occidentale au declarat de fapt în trecut „război pe scară extinsă” unor ţări precum Irak, Libia, Afganistan sau Iugoslavia.

 

Vladimir Putin, despre sancțiuni: „Sunt nebunești!”

 

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a susținut, vineri, un discurs „extrem de important”, așa cum notează presa internațională, în cadrul Forumului Economic de la Sankt Petersburg.

Președintele Putin a făcut afirmații dure la adresa Occidentul vizavi de sancțiunuile pe care statele din Vest le-au impus Rusiei, notează Știrile PRO TV.

Așadar, Putin îi acuză pe aliații occidentali că au impresia că restul lumii „este curtea lor” și că încearcă să izoleze sau să elimine statele „greșite”.

Țările occidentale tratează aceste țări „ca pe coloniile lor” și ca fiind „de mâna a doua”, spune el, adăugând: „Aceasta este natura actualei crize de rusofobie din Occident, precum și a sancțiunilor regulate împotriva Rusiei”.

Putin descrie sancțiunile occidentale împotriva Rusiei ca fiind „nebunești” și că prin acestea se încearcă „să zdrobească economia rusă dintr-o dată, prin forță”.

 

Putin: „Asistăm la o agravare a problemelor sociale și economice în Europa”

 

Putin a mai transmis că, pentru a avea succes, Rusia trebuie să fie independentă și “să tragem propriile concluzii”.

Preșdintele rus mai spune descrie sancțiunile ca fiind o „sabie cu două tăișuri” și a declarat că țările occidentale iau în considerare impunerea de sancțiuni “nu doar Rusiei, ci oricărei țări care nu mai este favorită”.

„Asistăm la o agravare a problemelor sociale și economice în Europa. În SUA, vedem creșteri ale prețurilor la bunuri, alimente și electricitate, precum și la combustibilul auto. Nivelul de trai al europenilor scade, iar întreprinderile lor își pierd din competitivitate”, a adăugat președintele Rusiei.

 

Putin insistă că Rusia îşi va atinge „negreşit” obiectivele în Ucraina

 

„Toate obiectivele operaţiunii militare speciale vor fi atinse negreşit”, a insistat liderul de la Kremlin. 

Deşi ajunsă la începutul invaziei la porţile Kievului, armata rusă a suferit pierderi grele şi s-a retras din partea de nord a Ucrainei, hotărând să se concentreze pe ocuparea părţii de sud şi a estului prorus al acestei ţări, unde înaintează, dar într-un ritm lent.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel