Putin cere capitularea orașului Mariupol pentru a opri bombardamentele

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Putin cere capitularea orașului Mariupol pentru a opri bombardamentele.
Putin cere capitularea orașului Mariupol pentru a opri bombardamentele.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că bombardarea orașului ucrainean Mariupol se va încheia numai atunci când trupele ucrainene se vor preda, scrie BBC.

Putin a făcut aceste declarații în timpul unei convorbiri telefonice de o oră cu președintele francez Emmanuel Macron, marți seară, a anunțat Kremlinul într-un comunicat. 

În același timp, oficialii francezi au spus că liderul rus a fost de acord să ia în considerare planurile de evacuare a civililor din oraș.

Oficialii de la palatul Elyseé din Franța au numit situația din oraș „catastrofală” și au adăugat că „civilii trebuie protejați și trebuie ajutați să părăsească orașul. Trebuie să aibă acces la ajutoare alimentare, apă și medicamentele de care au nevoie”.

„Această situație umanitară foarte degradată este legată de asediul orașului de către forțele armate ruse”, se arată în comunicat.

Franța, împreună cu Turcia, Grecia și alte state, i-au prezentat lui Putin un plan de evacuare a orașului. Oficialii au transmis că Putin i-a spus lui Macron că se va „gândi” la propunere.

Ulterior, Kremlinul a sugerat că Putin nu a oferit astfel de asigurări. De menționat că anterior Ucraina a acuzat Rusia că a mutat cu forța mii de oameni din Mariupol pe teritoriul stăpânit de Rusia. 

 
[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel