Pune o linguriță de sare grunjoasă în șampon: Secretul pe care îl știau și bunicile. Îți vei mulțumi mai târziu!

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Pune o linguriță de sare grunjoasă în șampon: Secretul pe care îl știau și bunicile. Îți vei mulțumi mai târziu!
Pune o linguriță de sare grunjoasă în șampon: Secretul pe care îl știau și bunicile. Îți vei mulțumi mai târziu!

Pune sare grunjoasă în șamponul tău: iată de ce ar trebui să o folosești și cât de mult! Sarea Epsom este un ingredient, care nu ar trebui să îți lipsească din casă.

Ați auzit vreodată de sarea gemă Epsom? Este posibil să vă amintiți că mama sau bunica dumneavoastră folosea sarea gemă în diferite scopuri. Dar cea mai frecventă utilizare a fost ca laxativ. Sărurile Epsom, sau sărurile englezești, de la locul lor de origine din Anglia, au o puternică acțiune purgativă, care este cea mai cunoscută. Dar virtuțile lor sunt multe, sunt foarte utile pentru frumusețea pielii și a părului, dar și pentru îngrijirea plantelor și pentru a oferi ușurare la traumatisme, umflături și entorse.

Putem dizolva sarea gemă în apa unei băi fierbinți, obținând un efect relaxant, drenant și benefic pentru oase și mușchi. Dacă adăugăm în apa băii de picioare putem obține o înmuiere a zonelor cu calusuri, care vor fi mai ușor de eliminat, în plus baia de picioare cu săruri Epsom elimină umflăturile și mirosurile neplăcute.

 

Secretul pe care îl știau și bunicile

 

Dacă suferiți o "entorsă" sau o luxație a gleznei, care are ca rezultat durerea și umflarea gleznei, o baie cu aceste săruri poate ajuta la rezolvarea celor mai enervante simptome. Același lucru este valabil și pentru înțepăturile de țânțari, care vor găsi o ușurare aproape imediată tamponând zona afectată cu apă cu sare de Epsom.

Apa sărată pare a fi, de asemenea, un remediu util pentru arsuri. Între timp, constipația, așa cum am văzut mai sus, poate fi combătută cu un pahar de apă călduță și un vârf de cuțit de sare Epson. Același remediu, luat în fiecare zi, calmează inflamațiile intestinale, ajută digestia, curăță ficatul și contribuie la bunăstarea întregului organism.

Pune o linguriță de sare în șamponul tău

 

Acțiunea purificatoare a sărurilor Epsom se remarcă și asupra părului, care poate fi mai ușor degresat și eliberat de mătreață cu ajutorul acestora. Este un remediu natural, pe care îl putem folosi în mod regulat, pentru a obține rezultate vizibile și de lungă durată. Producția excesivă de sebum pe scalp provoacă un efect gras foarte neplăcut și inestetic. Cu acest remediu simplu și străvechi, problema poate fi în sfârșit rezolvată.

Adăugați o lingură de sare grunjoasă Epsom în sticla de șampon de 250 ml și lăsați-o să se dizolve bine. Pentru a face acest lucru în mod corespunzător, vă recomandăm să folosiți o doză inițială de șampon pe păr, reducând cantitatea din sticlă și înlocuind-o cu puțină apă caldă. Sau puteți dizolva mai întâi sarea în puțină apă caldă într-un pahar și apoi să o adăugați în șampon.

Dacă problema este foarte gravă, se recomandă să adăugați sare în apă la prima clătire pentru a spori acțiunea de purificare a acesteia. Apoi clătiți bine părul pentru a îndepărta orice reziduu.

 

Notă: Acest articol este pur informativ. Editorii ȘtiriDiaspora.ro nu pot prescrie niciun tratament medical și nu pot stabili niciun tip de diagnostic. Sfaturile și trucurile noastre sunt complementare tratamentelor alopate. În cazul în care aveți probleme de sănătate, vă rugăm să consultați un medic specialist.



 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel