Pune hârtie de copt în șifonier și vezi magia! Rezultatele uimesc chiar și cele mai experimentate gospodine

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Dacă ești în căutarea unui truc pentru a păstra hainele și lenjeria de pat cât mai curate, află că poți folosi unul din cele mai banale "ustensile" din bucătarie: hârtia de copt. Pune hârtie de copt în șifonier și vezi magia care se va întâmpla chiar sub ochii tăi.

Trucul cu hârtia de copt în șifonier este unul din cele mai bine păstrate secrete ale gospodinelor. Inventată în anul 1927, hârtia de copt a devenit rapid una dintre cele mai utilizate „ustensile” din bucătărie. Puțini oameni știu însă că ea poate fi utilizată și în alte camere ale locuinței, nu doar în bucătărie, cum ar fi în dormitor.

Pune hârtie de copt în șifonier și pregătește-te să fii uimită

 

Hârtia de copt este unul din acele produse extrem de utilizate în bucătărie, fiind ideală pentru a tapeta vasele care urmează să fie introduse în cuptor și pentru a preveni lipirea și arderea preparatelor.

Totuși, hârtia de copt se poate dovedi extrem de utilă atunci când este pusă între hainele din șifonier.

Tot ce trebuie să faci este să înfășori hainele în hârtie de copt, iar multe dintre bătăile tale de cap vor dispărea ca prin magie, indiferent dacă vorbim de bluze, pantaloni, rochii sau lenjerie de pat. Hârtia va absorbi umezeala din șifonier, iar astfel se va reduce semnificativ riscul ca pe haine să apară celebrele pete galbene cauzate de umezeală. Aceste pete sunt coșmarul oricărei gospodine, pentru că sunt foarte greu de scos din țesături.

Așadar, banala hârtie de copt te va ajuta să îți protejezi hainele preferate, iar articolele pot fi depozitate pentru o perioadă lungă de timp fără să stai cu teama că se vor îngălbeni.

5 sfaturi de utilizare a hărtiei de copt în bucătărie

 

Pe lânga trucul cu hainele, sunt multe alte lucruri de învățat despre hârtia de copt. Iată 5 sfaturi de utilizare pe care trebuie să le știi:

1. În ciuda instrucțiunilor contrare, nu trebuie să ungeți tava de sub hârtia de copt și nici nu trebuie să ungeți hârtia în sine înainte de a turna aluatul.

2. Excepție de la regula de mai sus: Atunci când coaceți fursecuri pe foi de fursecuri tapetate cu pergament într-un cuptor cu convecție, este posibil să fie nevoie să fixați colțurile foliilor de tavă dacă aluatul pentru fursecuri nu este suficient de greu. Pentru aluaturi ușoare și umede, folosiți un strop de aluat sub colțurile pergamentului pentru a fixa hârtia.

3. Confecționați-vă singuri hârtiile pentru forma de tort. Puneți câteva foi de hârtie de copt pe o planșetă de tăiat. Așezați o tavă de tort deasupra și tăiați în jurul tăvii cu un cuțit. Repetați până când aveți o rezervă frumoasă. Păstrați foliile într-o tavă de tort sau într-un plic de hârtie. Astfel, ori de câte ori vei face o prăjitură, vei reduce timpul de preparare.

4. Hârtia pergament va îmbunătăți performanța foilor de prăjituri care sunt prea subțiri sau prea închise la culoare. Dacă prăjiturile sunt arse în partea de jos și insuficient gătite pe partea de sus, căptușirea foii cu pergament va ajuta. Încercați două foi dacă problema persistă.

5. Foile de pergament pot fi folosite din nou dacă coaceți multe prăjituri în decurs de o săptămână sau două. Pergamentul folosit devine rânced cu timpul, așa că nu exagerați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel