PSD vrea să schimbe modul în care se vor face percheziţiile în cazul traficului de substanţe interzise și testarea anti-drog

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

PSD va depune săptămâna viitoare o propunere legislativă care va reglementa modul în care se vor face percheziţiile în zone susceptibile de trafic de substanţe interzise. Documentul va stabili şi modul în care se va face testarea aleatorie.

„Din punct de vedere al extinderii competenţelor, vorbim despre pedepse mai drastice pentru acele persoane care comercializează sau acele persoane care fac trafic cu substanţe de psihoactive şi dăm cadru legal autorităţilor statului pentru a impune legea. Am pornit de la o problemă reală, reclamată de foarte mulţi părinţi şi inclusiv de profesori şi de reprezentanţii autorităţilor statului care nu aveau cadru legislativ pentru a face aceste controale şi testări cu aparatele omologate conform legii“, a declarat deputatul social-democrat Bogdan Ivan pentru Radio România Actualități.

PSD vrea să schimbe modul în care se vor face percheziţiile în cazul traficului de substanţe interzise și testarea anti-drog

 

Deputații PSD Daniel Suciu și Bogdan Ivan cer un cadru legislativ astfel încât polițiștii să poată face controale spontane în școlile și universitățile din țară, fie de stat sau private, în cazul în care apar suspiciuni cu privire la consumul de substanțe interzise. 

"Sunt drogurile o problemă majoră? Evident că da! Familii distruse, tineri prinși în chinga ucigătoare a acestor blestemate de substanțe, vise distruse și mulți, mulți bani în joc. De fapt, vorbim de un fenomen alarmant. Pe care îl vedem zi de zi, și despre care a trecut vremea să vorbim și doar să citim statistici. Sunt tată dar și deputat și era de datoria mea să mă implic.

(...)Propunem că polițiștii să poată face controale inopinate în unitățile de învățământ preuniversitar și universitar, publice sau private, în locațiile desfășurării unor evenimente, în cazul în care există suspiciuni certe că ar exista un risc de a se efectua tranzacții cu substanțe psihoactive.

Vă rugăm, și eu și Bogdan, să analizați propunerile noastre, să le completați, criticați dacă e cazul. Orice observație e binevenită!", a transmis deputatul PSD Daniel Suciu, potrivit propolitica.ro.

Propunerea legislativă vine să completeze Legea 194/2011 privind combaterea operațiunilor cu substanțe psihoactive, în așa fel încât "instituțiile statului să poate aplică legea acolo unde până acum nu puteau să intervină: în școli, universități sau festivaluri, prin controale inopinate". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel