PSD vrea gratuitate la votul prin corespondență

Echipa Stiri Diaspora / 8 sep 2015 Salveaza PDF Comentarii
Valeriu Zgonea anunță cum vor vota românii din diaspora în 2016 în viziunea PSD

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat că PSD propune ca votul prin corespondenţă să fie făcut doar pentru "tipul naţional de alegeri", iar procedura să fie gratuită pentru toţi cetăţenii.

"Votul trebuie să fie secret, nu trebuie să fie denaturat de frică sau de recompensă, trebuie să fie accesibil, adică să fie uşor de înţeles şi de realizat pentru orice cetăţean român, pentru a stimula participarea la procesul decizional. Dorim ca votul prin corespondenţă să fie făcut doar pentru tipul naţional de alegeri. Trebuie să fie echitabil, discriminarea de orice fel trebuie să fie sancţionată prin lege, iar procedura de vot prin corespondenţă, fie că este corespondenţa tradiţională, fie cea electonică, trebuie să fie gratuită pentru toţi cetăţenii români. Trebuie să fie unul responsabil, securitatea operaţiunilor de vot trebuie să garanteze că toţi participanţii la acest proces îşi exprimă opţiunile conform propriei lor conştiinţe, fără teamă de repercusiuni sau de ameninţări", a precizat Zgonea.

Ceea ce a uitat să menționeze liderul PSD este că în 2014, cu ocazia unei întâlniri pe care a avut-o cu reprezentanții comunității românești declara că taxele consulare sunt deja mici, deci nu se pot micşora, corpurile abandonate nu se pot repatria, statul nu are bani, iar votul prin corespondenţă nu se poate aplica, nici din 2016. Un NU de la cap la coadă.

Poate de această dată lucrurile vor sta altfel.

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAIIti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?

CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.26