PSD, după criticile preşedintelui K. Iohannis: "Ratează șansa de a fi decent. Un biet agent de campanie""

Andreea Cosma |
Data publicării:

Partidul Social Democrat a reacţionat imediat după ce preşedintele Klaus Iohannis a calificat guvernarea PSD drept una "eșuată". Într-un comunicat de presă, PSD susţine că şeful statului "batjocorește responsabilitățile funcției și alege să rămână același biet agent de campanie electorală al PNL".

"Președintele Iohannis a ales să-și pună interesul electoral personal mai presus de responsabilitatea constituțională de a-și reprezenta cu demnitate și onoare țara. Atacarea gratuită și nejustificată a guvernului țării sale, a partidului de guvernare, în avanpremiera unui eveniment de rezonanță europeană, denotă nu doar lipsa noțiunilor elementare de comportament politic decent, ci și nepăsarea față de imaginea deplorabilă pe care președintele în funcție al României o proiectează în percepția liderilor europeni. 

Îndrăznește să califice din nou drept eșuată guvernarea PSD, deși toate datele oficiale, interne și internaționale, îl contrazic", se arată în textul emis de PSD.

 

PSD: "Iohannis, un biet agent de campanie"

 

Mai mult, partidul susține că președintele Klaus Iohannis nu își respectă atribuțiile funcției, ci le "batjocorește".

"Klaus Iohannis uită că este președintele României și că-i reprezintă pe toți românii în relația cu liderii celorlalte state membre, dar și cu cei ai instituțiilor europene. Batjocorește responsabilitățile funcției și alege să rămână același biet agent de campanie electorală al PNL, fără să realizeze ori să-i pese că afectează grav imaginea externă a României. In același timp, să nu uităm, toate aceste lucruri le face pe cheltuiala statului român, a contribuabilului român, care plateste toate facturile ocazionate de întalnirea cu liderii familiei popular europene a PNL", mai scrie în comunicatul PSD.

Citeşte şi: Iohannis: Suntem după doi ani şi jumătate de guvernare eşuată PSD

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat în două rânduri, miercuri, la Sibiu, guvernarea coaliţiei PSD-ALDE din ultimii doi ani, despre care spune că a scos la iveală "o faţă urâtă a României în Europa".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel