Protocolul prezentat de Vâlcov, trimis la DIICOT

Narcis Popa |
Data publicării:
Liviu Dragnea și Darius Vâlcov. foto: Realitatea TV
Liviu Dragnea și Darius Vâlcov. foto: Realitatea TV

 Parchetul General a trimis la DIICOT dosarul în care se fac cercetări în legătură cu publicarea de către Darius Vâlcov, consilier premierului Viorica Dăncilă, a unui protocol de colaborare între SRI şi Parchetul General. 

Potrivit unor reprezentanţi ai Parchetului General, procurorii au dispus renunţarea la urmărirea penală faţă de o grefieră, iar restul dosarului a fost disjuns şi trimis la DIICOT, acolo unde de altfel se află un alt dosar în legătură cu publicarea acelui protocol, însă pe o altă infracţiune. 

Surse judiciare au declarat că este vorba de grefiera care ar fi fotocopiat protocolul şi i l-ar fi dat Adinei Florea. 

Pe 24 august, Parchetul General a anunţat că a deschis un dosar penal în legătură cu publicarea de către Vâlcov a unui protocol de colaborare între SRI şi Parchetul General, fiind începută urmărirea penală in rem pentru neglijenţă în păstrarea informaţiilor secrete de stat, infracţiune prevăzută de articolul 305 din Codul penal. 

Dosarul a fost deschis după ce Darius Vâlcov a postat pe Facebook un protocol de colaborare între SRI şi Parchet, referitor la "cooperarea pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin", încheiat în decembrie 2016. 

În septembrie 2018, în acest dosar a fost audiată în calitate de martor Adina Florea, propusă de ministrul Justiţiei la şefia DNA, în prezent procuror şef adjunct în cadrul Secţiei de investigare a magistraţilor. Audierea a avut loc după ce au apărut informaţii în spaţiul public că protocolul publicat de Vâlcov ar fi plecat de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, de unde provine şi Adina Florea. 

Ulterior, DIICOT a deschis un alt dosar cu privire la acel protocol, după ce a primit o sesizare din partea Serviciului Român de Informaţii, fiind invocată încălcarea articolului 303 din Codul penal, care se referă divulgarea informaţiilor secrete de stat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel