Proteste VIOLENTE în Franța: Ciocniri între liceeni și poliție din cauza restricțiilor impuse de pandemie

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Oraşul Compiegne de lângă Paris a fost luni scena unor ciocniri între elevi de liceu şi poliţie, pe fondul unor proteste legate de riscurile de sănătate presupuse de menţinerea deschisă a şcolilor în cursul pandemiei de coronavirus, relatează Reuters citând autorităţile şi presa locale. 

Potrivit sindicatelor din poliţie, o maşină a forţelor de ordine a fost vandalizată, în timp ce Le Figaro şi ziarul local Oise Hebdo au consemnat că poliţiştii au fost atacaţi cu pietre şi alte proiectile.

Înregistrări video postate în social media au arătat un grup de tineri înconjurând o maşină de poliţie în faţa liceului Mireille Grenet şi încercând să o răstoarne. În alte înregistrări se văd incendii în stradă.

Manifestaţiile şcolilor din Franţa au început săptămâna trecută, în contextul în care o parte din profesori şi elevi protestează împotriva menţinerii şcolilor deschise, în timp ce restul ţării este în lockdown. Ei susţin că acest lucru le pune în pericol sănătatea, având în vedere riscul de a contracta COVID-19 în şcolile aglomerate.

Săptămâna trecută, forţele de ordine au recurs la gaze lacrimogene după ce elevii au blocat accesul într-un liceu din Paris, în cadrul unui protest împotriva măsurilor sanitare inadecvate luate pentru a preveni contaminarea.

Pentru marţi, sindicatele profesorilor au prevăzută o zi de proteste pe plan naţional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel