Proteste masive în Germania: „Stop minciunii livrărilor de gaz!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Mii de persoane protestează în Germania pentru a cere solidaritate în domeniul energiei
Mii de persoane protestează în Germania pentru a cere solidaritate în domeniul energiei

Mii de oameni au protestat din nou luni în mai multe landuri din estul Germaniei împotriva politicii energetice a guvernului, a inflaţiei şi a consecinţelor războiului din Ucraina, relatează marţi dpa.

Circa 7000 de manifestanţi au ieşit în stradă în peste 15 oraşe din Mecklenburg-Pomerania de vest (nord-est), potrivit cifrelor preliminare ale poliţiei publicate luni seara.

La Schwerin şi Neubrandenburg, protestatarii care au luat cuvântul au cerut, între altele, o politică energetică suportabilă pentru oameni şi de asemenea costuri ale vieţii convenabile.

La câteva manifestaţii s-a făcut apel la negocieri de pace, oprirea livrărilor de arme pentru Ucraina şi retragerea sancţiunilor împotriva Rusiei impuse din cauza războiului rus împotriva Ucrainei.

 

„Stop minciunii livrărilor de gaz”



Aproape 2400 de oameni au luat parte la protestul din Schwerin, capitala landului Mecklenburg-Pomerania de vest.

În landul Saxonia-Anhalt, numărul participanţilor a fost de peste 1000 în mai multe oraşe, inclusiv Magdeburg şi Halle, potrivit poliţiei. Ministerul de Interne german urma să comunice marţi cifre exacte.

La Magdeburg, protestatarii au arborat pancarte pe care era afişat, între altele, „Stop minciunii livrărilor de gaz”, „Nu vom salva întreaga lume” sau „Stop exploziei preţurilor pentru pace, libertate şi prosperitate”.

În landul Thuringia s-a ieşit în stradă în oraşele Gera, Jena, Erfurt şi altele mai mici, iar în landul Saxonia la Chemnitz, Leipzig şi Dresda, printre altele.

 

Protestele s-au intensificat în ultima vreme, mai ales în estul Germaniei



Poliţia nu a dat deocamdată cifre exacte privind numărul de participanţi, un purtător de cuvânt al poliţiei din Saxonia menţionând doar că protestele au fost în cea mai mare parte calme.

La Chemnitz, unii manifestanţi au arborat drapelul Saxoniei sau pe cel al Rusiei. O pancartă de mari dimensiuni a purtat mesajul „Chemnitz ia atitudine. Adevăr - Libertate - Pace”.

Protestele s-au intensificat în ultima vreme, mai ales în estul Germaniei, notează dpa. Conform estimărilor poliţiei, peste 100.000 de oameni au manifestat de Ziua Unităţii germane, pe 3 octombrie, la zeci de mitinguri organizate în Thuringia, Saxonia, Saxonia-Anhalt, Brandenburg şi Mecklenburg-Pomerania de vest.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel