Proteste la Moscova: Poliţia a reţinut-o pe Iulia Navalnîia, soţia principalului opozant al Kremlinului

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Poliţia rusă a reţinut-o sâmbătă pe Iulia Navalnîia - soţia principalului opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, aflat în detenţie - la un protest care are loc la Moscova, după cum a anunţat chiar ea pe contul ei de Instagram, dintr-o dubă a poliţiei, transmite Reuters.

„Scuzaţi calitatea proastă (a fotografiei), lumina este proastă în duba poliţiei”, a scris Iulia pe pagina ei de Instagram, postând un selfie făcut din interiorul vehiculului de poliţie.

Zeci de persoane au fost arestate în capitala rusă unde câteva mii de manifestanţi - 4.000, potrivit Ministerului de Interne rus, cel puţin 10.000, potrivit estimărilor Reuters - au sfidat interdicţia autorităţilor de a se reuni şi s-au strâns în Piaţa Puşkin pentru a-şi manifesta sprijinul faţă de principalul oponent al Kremlinului, Aleksei Navalnîi.

Un grup mare de oameni se îndrepta la amiază către Piaţa Manej, de la poalele Kremlinului.

 

Poliţia rusă a reţinut 863 de persoane



Potrivit agenţiei de presă britanice, care citează organizaţia neguvernamentală OVD-Info, ce ţine evidenţa numărului de arestări la proteste, poliţia rusă a reţinut 863 de persoane la mitingurile pro-Navalnîi din întreaga Rusie.

Navalnîi le-a cerut susţinătorilor săi să protesteze sâmbătă în întreaga ţară. El a fost arestat săptămâna trecută la punctul pentru controlul paşapoartelor de pe aeroportul Şeremetievo din Moscova, după ce a revenit de la Berlin, unde fusese spitalizat din august anul trecut din cauza otrăvirii cu agentul neurotoxic Noviciok.

Disidentul rus se află acum în arest preventiv, în aşteptarea mai multor proceduri judiciare care îl vizează. Printre altele, autorităţile ruse au comunicat că el ar putea fi considerat vinovat de încălcarea condiţiilor de eliberare condiţionată în urma unei condamnări cu suspendare din 2014.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel