Proteste în vamă. Traficul camioanelor prin PTF Giurgiu, oprit. UPDATE

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Traficul la ieşirea din ţară, prin PTF Giurgiu - Ruse, Bulgaria, este oprit pentru camioane şi se desfăşoară îngreunat pentru autoturisme, ca urmare a unui protest spontan pe teritoriul statului bulgar.

UPDATE:

Traficul la ieşirea din ţară, prin PTF Giurgiu-Ruse, Bulgaria, a fost reluat, după ce protestul spontan de pe teritoriul statului bulgar s-a încheiat, camioanele având de aşteptat 180 de minute la controlul de frontieră.

''Ca urmare a desfăşurării unui protest spontan pe teritoriul statului bulgar, în zona sensului giratoriu, înainte de zona Punctului de Trecere a Frontierei Ruse, traficul prin PTF Giurgiu, pe sensul de ieşire din ţară, a fost oprit pentru camioane şi a fost îngreunat pentru turisme, dar în urmă cu aproximativ o oră protestul s-a încheiat şi traficul a fost reluat'', se arată într-un comunicat de presă, transmis sâmbătă de ITPF Giurgiu. Potrivit Poliţiei de Frontieră, timpul de aşteptare la tranzitarea PTF Giurgiu, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară pentru autoturisme este de 50 de minute. Pentru camioane a ajuns la 180 de minute, pe sensul de ieşire din ţară, iar pe sensul de intrare în ţară timpul de aşteptare este de 30 de minute.

 

Știrea inițială:

''Ca urmare a desfăşurării unui protest spontan pe teritoriul statului bulgar, în zona sensului giratoriu, înainte de zona Punctului de Trecere a Frontierei Ruse, traficul prin PTF Giurgiu, pe sensul de ieşire din ţară, se va desfăşura cu dificultate şi este posibil să înregistrăm timpi ridicaţi de aşteptare. În prezent, traficul la camioane, pe sensul de ieşire din ţară, este oprit, iar la turisme se desfăşoară cu dificultate'', se arată într-un comunicat de presă, transmis sâmbătă de ITPF Giurgiu.

Proteste în vamă. Traficul camioanelor prin PTF Giurgiu, oprit 

 

Potrivit Poliţiei de Frontieră, timpul de aşteptare la ieşirea din România prin PTF Giurgiu pentru autoturisme este de 50 de minute, iar pe sensul de intrare în România este de 40 de minute.

În această situaţie, conducerea ITPF Giurgiu recomandă tuturor persoanelor care doresc să tranziteze frontiera româno-bulgară prin PTF Giurgiu să utilizeze şi celelalte puncte de trecere a frontierei de la graniţa cu Bulgaria, potrivit Agerpres.

 

Peste 130.000 de persoane au intrat, vineri, în România. 22 de români nu au fost lăsați să părăsească țara

 

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră informează că vineri au intrat în România, prin punctele de frontieră din toată ţara, 134.552 de persoane, dintre care 8.169 de cetăţeni ucraineni, în creştere cu 1% faţă de ziua precedentă.

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă AGERPRES, prin punctele de frontieră din întreaga ţară au efectuat formalităţile de control, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire, aproximativ 206.500 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 61.300 de mijloace de transport.

Începând cu 10 februarie 2022 (perioadă pre-conflict), au intrat în ţara noastră 3.077.866 de cetăţeni ucraineni.

În zonele de competenţă - punctele de trecere şi "frontiera verde" - poliţiştii de frontieră au constatat 59 de fapte ilegale (29 infracţiuni şi 27 de contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini.

Nu s-a permis intrarea în ţară a 24 de cetăţeni străini care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi nu s-a permis ieşirea a 22 de cetăţeni români, din diferite motive legale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel