Protest uriaș în Londra. Mii de oameni pe străzi. A început arestarea manifestanților. Video

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
protest la Londra
protest la Londra

Protest cu mii de oameni astăzi pe străzile Londrei. Protestatarii au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva măsurilor de lockdown, dar și împotriva măsurilor de austeritate propuse. 

Protestatarii anti lockdown, militanții anti-austeritate și ecologiștii au organizat proteste în Londra astăzi. Mulțimi mari de oameni au mărșăluit pe străzile capitalei.

Poliția metropolitană i-a avertizat pe ofițeri să se pregătească pentru „un weekend aglomerat”, din cauza multiplelor demonstrații care au loc la Londra sâmbătă și duminică.

Poliția a anunțat că a arestat 12 persoane înainte de proteste. Reprezentanții oamenilor legii au declarat că au confiscat obiecte, inclusiv structuri din lemn, echipamente prin care manifestanții voiau să facă baricade în oraș și alte obiecte care ar putea fi folosite pentru a provoca daune.

Mix de proteste: anti lockdown, anti austeritate, pro Palestina și pentru mediu

 

Protestatarii din Extinction Rebellion (XR) s-au alăturat, de asemenea protestelor. XR planifică duminică un protest separat pentru mediu la Londra.

Protestatarii au fost văzuți azi mergând pe Oxford Street în număr mare, după ce s-au adunat inițial în zona Hyde Park purtând bannere în sprijinul Palestinei, în timp ce alții țineau în mâini bannere cu sloganuri anti-blocare.

Inspectorul șef Joe Stokoe de la Comandamentul de Ordine Publică al Met a declarat: „Știm că o serie de oameni vor veni în Londra sâmbătă și duminică pentru a protesta. Planul nostru de poliție este să avem intervenții proporționale cu cei care protestează ca să ne asigurăm că manifestația va fi sigură și nu provoacă perturbări", relatează lbc.co.uk. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel