Protest pe străzile din Cluj-Napoca

Vlad Manolache |
Data publicării:

Câteva mii de oameni au protestat, marţi seară, pe străzile din Cluj-Napoca şi au scandat împotriva Guvernului după ce s-au votat modificările Codului de procedură penală.


Peste 3.000 de persoane au mărşăluit pe străzile din Cluj-Napoca scandând lozinci împotriva Guvernului. Oamenii au blocat, în marşul lor, circulaţia pe un sens de mers, fiind necesară intervenţia poliţiştilor de la circulaţie. În drumul lor, protestatarii au oprit în faţa clădirii Prefecturii Cluj, unde au stat mai multe minute şi au cerut demisia Guvernului, au sărit şi au scandat, agitând telefoanele mobile cu ecranele sau luminile de lanternă aprinse.

După aproximativ două ore de marş prin oraş, coloana de manifestanţi s-a reîntors în Piaţa Unirii, unde se formase iniţial protestul, iar în jurul orei 22,30 oamenii s-au împrăştiat, nu înainte de a cânta imnul naţional şi de a se organiza pentru protestele care sunt programate pentru miercuri seară.

Protestul, început la ora 19,00 în Piaţa Unirii, când câteva sute de persoane s-au strâns şi au scandat împotriva Guvernului şi a votului de luni seară din Parlament, s-a terminat după mai mult de trei ore. În timpul manifestaţiei numărul protestatarilor a crescut până la câteva mii, cei mai mulţi oameni alăturându-se coloanei în timpul marşului care a avut loc din centru până în cartierul Mărăşti.

Protestul a fost anunţat pe reţelele de social-media în urmă cu câteva zile, iar organizatorii propun ca acţiunile să aibă loc în fiecare seară de la ora 19,00, până sâmbătă.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat luni seară proiectul de modificare a Codului de procedură penală, cu 175 voturi "pentru", 78 voturi "împotrivă" şi o abţinere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel