PROTEST masiv în Rusia. MII de persoane cer alegeri LIBERE

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Mii de persoane protestează sâmbătă în Moscova pentru alegeri electorale corecte și libere, în pofida interdicției primite din partea autorităților și a arestării mai multor protestatari în cadrul manifestațiilor anterioare, conform Reuters. 

Protestatarii scandează „Rusia va fi liberă" și „Acesta este orașul nostru" și cer organizarea corectă a alegerilor electorale.

„Dacă nu mai protestăm, nu va mai exista nicio speranță", a declarat un protestatar în vârstă de 23 de ani.

„Trebuie să le arătăm autorităților că nu vom renunța și nu vom accepta ca oameni nevinovați să meargă la închisoare", a adăugat protestatarul.

Protestele din Rusia sunt organizate față de excluderea mai multor candidați ai opoziției de pe listele de vot pentru alegerile parlamentare.

Înregistrarea mai multor candidați a fost respinsă în urmă cu o lună, pe motiv că au existat nereguli în strângerea semnăturilor de susținere. Candidații respinși, dintre care fac parte mai mulți aliați ai opozantului rus Alexei Navalnîi, au denunțat decizia autorităților ca fiind fabricată.

Legislația rusă prevede că persoanele care candidează independent trebuie să strângi semnături de la cel puțin 3% dintre potențialii alegături din fiecare district al Moscovei, ceea ce ar însemna între 4.500-5.000 de persoane, pentru a primi dreptul de a candida.

Candidatura mai multor reprezentanți ai opoziției a fost respinsă în mai multe orașe mari din Rusia, printre care și St. Petersburg, relatează Mediafax.

sursa foto: Twitter

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel