UPDATE. PROTEST MASIV în Marea Britanie. Britanicii ies în STRADĂ pentru a cere un nou referendum pe Brexit

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Opozanţii Brexitului se mobilizează astăzi în stradă, la Londra, cu scopul de a cere un al doilea referendum, în timp ce premierul Theresa May face demersuri în culise pentru a-i atrage pe deputaţi de partea acordului său al divorţului cu Uniunea Europeană (UE), relatează AFP, citat de Digi24.

UPDATE

A început marșul împotriva Brexit. Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă la Londra.

 

Cei 27 au decis joi seara să acorde Regatului Unit două opţiuni în vederea unei amânări a Brexitului după data prevăzută iniţial la 29 martie, stabilind de-acum la 12 aprilie cel mai devreme data fatidică, la aproape trei ani de la referendumul prin care britanicii au decis să iasă din UE.

Într-o atmosferă de incertitudine, o petiţie online care cere Guvernului să renunţe la Brexit, depusă pe site-ul Parlamentului, a obţinut un succes fulegrător, cu 3,6 milioane de semnături în două zile.

Citește și BREXIT. Numărul persoanelor care au semnat PETIȚIA pentru anulare a EXPLODAT

May este necesar mai ales să-i convingă pe parlamentari să-şi schimbe părerea cu privire la text, după ce i-a înfuriat dând pe ei vina amânătirlor Brexitului, într-o alocuţiune, cu o zi înainte de summitul european, în care se declara de partea poporului.

Un semn al unor dificultăţi viitoare, micul partid nord-irlandez DUP, care-i asigură Theresai May o fragilă majoritate absolută în Parlament, a apreciat vineri că premierul a „ratat o ocazie" de a-şi îmbunătăţi acordul divorţului în cadrul întâlnirii sale cu liderii UE.

Citește și BREXIT. Românii POT intra în Marea Britanie doar cu BULETINUL după ieșirea din UE. ULTIMĂ ORĂ

În contextul în care clasa politică are deja în vedere o nouă respingere, altă opţiune era evocată vineri, şi anume posibilitatea organizării unei serii de voturi cu valoare indicativă, care să determine ce vrea Parlamentul.

„În eventualitatea în care Camera (Comunelor) ar respinge (acordul), ar fi rezonabil să avem nişte voturi subsecvente pentru a şti ce vrea" această cameră inferioară a parlamentului, a declarat secretarul de stat al Brexitului Kwasi Kwarteng.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel