Protest la Ministerul Sănătății. George Simion: „Va urma un protest mult mai mare, 20.000 de oameni în stradă“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Proteste luni dimineața, în București, la Ministerul Sănătăţii. Oamenii au ieșit în stradă fiind nemulțumiți din cauza modului defectuos în care a fost pregătit sistemul medical pentru valul cinci al pandemiei. În rândul protestatarilor s-a aflat și liderul AUR, George Simion.

Protestatarii îl trag la răspundere pe ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, pentru lipsa de antivirale sigure şi eficiente, dar îl condamnă pentru discuţiile interminabile despre introducerea certificatului verde la locul de muncă.

Manifestanții vor merge şi la Avocatul Poporului, pentru a-i cere restabilirea egalității în drepturi a românilor nevaccinați.

Liderul AUR George Simion, este de asemenea prezent la protestul de luni din fața Ministerului Sănătății și amenință cu un nou protest amplu dacă nu va fi primit de Alexandru Rafila. El spune  că va merge inclusiv la Rafila acasă, împreună cu manifestanții.

„Am fost și la domnul ministru acasă, pentru că de o săptămână îi cerem audiență. A ieșit șefa sa de Cabinet.

Îi transmit domnului Rafila că așteptăm cât este nevoie, pentru că nu sunt tratamente antivirale în farmacii. Pentru că o să fie mulți morți, pentru că nu sunt medicamente. Noi suntem Opoziția, el este Puterea. Rămânem cât este nevoie. Facem tot ce trebuie ca să existe un dialog instituțional. (...)

O să ne ducem diseară și la dumnealui acasă. Dacă domnul Rafila nu ne primește, va urma un protest mult mai mare organizat de noi cei de la AUR. Să se aștepte la 10.000-20.000 de oameni în stradă”, a declarat George Simion, pentru Realitatea PLUS.

Simion, avertisment pentru Rafila

 

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că România a intrat în valul 5 al pandemiei de COVID-19, el adăugând că, în acest moment, este o transmitere sporadică a variantei Omicron şi se estimează că în una-două săptămâni va fi o transmitere comunitară susţinută a acestei variante.

"În mod evident a intrat în valul 5. Am discutat de câteva sute de cazuri pe zi, acum discutăm de câteva mii de cazuri pe zi, chiar dacă pare că situaţia s-a stabilizat de vreo patru, cinci zile, asta nu înseamnă că lucrurile au revenit la normal. Vă spun apropo de acel număr de reproducere bazal, ţineţi minte că am tot discutat, acum ne aflăm pe la 1,70, deci foarte, foarte mult, am crescut de la 0,7 la 1,7 ceea ce demonstrează că este o creştere rapidă în România. Suntem pe unul dintre cele mai rapide trenduri de creştere din Europa şi nu mă refer doar la Uniunea Europeană, suntem pe locul doi sau trei, aşa că nu avem încă niciun motiv să ne relaxăm, ci dimpotrivă trebuie să fim extrem de atenţi. Speranţa este că aceste cazuri noi care se înregistrează să nu pună în pericol sistemul de sănătate", a afirmat Rafila duminică, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel