Protest în faţa Ministerului Mediului. Manifestanţii cer măsuri urgente

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Reprezentanţii Comunităţii Declic protestează, miercuri, în faţa Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la calitatea aerului.

Totodată, aceştia îi vor solicita ministrului Costel Alexe măsuri urgente pentru oprirea poluării din marile oraşe.

În semn de protest, membrii Declic au anunţat că vor purta măşti de gaz şi vor afişa pancarte în formă de nori, cu mesaje adresate autorităţilor.

"Am ales să purtăm pe faţă măşti de gaz, ca cele de război, pentru a trage un semnal de alarmă asupra calităţii aerului pe care îl respirăm. Aşa nu se mai poate, vrem să ştim sursa poluării masive din marile oraşe. Iar asta nu va fi posibil decât printr-o monitorizare eficientă a calităţii aerului. Chiar ieri limitele poluării au depăşit 900% în Bucureşti şi nimeni nu ştie cauza. A venit momentul ca autorităţile să îşi asume responsabilitatea, nu să o paseze, pentru că în joc e viaţa noastră!", a declarat Cătălina Hopârteanu, reprezentant al campaniei Declic într-un comunicat.

Potrivit organizatorilor, după evenimentul din faţa ministerului de resort, reprezentanţii Declic vor avea o discuţie cu ministrul Mediului, căruia îi vor înmâna cele peste 14.000 de semnături ale petiţiei "Aer pentru viaţă". Una dintre măsurile pe care activiştii de mediu le solicită prin această campanie este modernizarea Sistemului Naţional de Monitorizare a Calităţii Aerului şi raportări în timp real către Agenţia Europeană de Mediu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel