PROTEST în fața Tribunalului. Magistrații sunt NEMULȚUMIȚI de MODIFICĂRILE aduse Legilor justiției prin OUG

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Magistrații clujeni protestează la această oră în fața Curții de Apel Cluj. Sunt aproximativ 100 de judecători, procurori și grefieri care participă la acțiune, informează stiridecluj.ro.

Magistrații sunt nemulțumiti de modificarea Legilor justiției prin Ordonanță de urgență. Se acuză că se încearcă subjugarea justiției de către puterea politică.

La protest participă și clujenii care ies periodic în Piața Unirii pentru a manifesta. Aceștia i-au aplaudat pe magistrați.

Și în București magistrații vor protesta. Procurorul DNA Alexandra Carmen Lăncrănjan a cheamat judecătorii la un protest care va avea loc astăzi în Capitală.

Citește și Procuroarea DNA din dosarul TelDrum cheamă toți MAGISTRAȚII la PROTEST

„Magistraţii vor protesta în Bucureşti, vineri, 22 februarie, ora 18.00, pe treptele Palatului de Justiţie, faţă de modificările intepestive aduse în această săptămână legilor justiţiei prin ordonanţă de urgenţă, fără consultarea Consiliului Superior al Magistraturii şi a corpului de magistraţi.

Toate instituţiile statului trebuie să respecte independenţa justiţiei, separaţia şi echilibrul puterilor în stat, sub semnul transparenţei şi a loialităţii, atât faţă de celelalte instituţii, cât mai ales faţă de cetăţeni”, a scris Lăncrănjan pe Facebook.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel