Protest în Piaţa Victoriei. Sute de oameni s-au adunat să protesteze, printre care şi Viorel Cataramă

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Peste o sută de oameni s-au adunat în Piaţa Victoriei pentru a protesta împotriva guvernului Orban, nemulţumiţi de restricţiile impuse din cauza crizei de coronavirus, potrivit Realitatea PLUS. La manifestaţie a ajuns şi Viorel Cataramă, care  anunţat încă de ieri participarea la eveniment. Omul de afaceri a încercat să se infecteze intenţionat cu COVID-19.

Jandarmii le împart oamenilor flyere informative şi măşti celor care doresc totuşi să le poarte, întrucât majoritatea manifestanţilor nu respectă normele de distanţare socială şi nu ne protejează cu măşti în preajma altor persoane.

Jandarmii le pot da măşti de protecţie protestatarilor care doresc acest lucru.

"Fiţi responsabili! Ca urmare a mesajelor din mediul online care îndeamnă la manifestaţii publice şi nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2, Jandarmeria Bucureşti face următoarele precizări: Pe timpul stării de alertă, organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii sau orice alte întruniri sunt interzise. Pentru sănătatea dumneavoastră şi protecţia celorlalţi cetăţeni, vă recomandăm să nu participaţi la astfel de evenimente. Sănătatea şi siguranţa dumneavoastră sunt prioritatea noastră! Jandarmeria Română, cu siguranţă, pentru fiecare!", se arată într-un mesaj postat de Direcţia Generală a Jandarmi a Municipiului Bucureşti pe Facebook.

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) i-a chemat la proteste de stradă, sâmbătă şi duminică, pe toţi cetăţenii nemulţumiţi de modul în care Guvernul Orban şi preşedintele Klaus Iohannis au gestionat criza de sănătate publică generată de virusul SarCov-2 "prin încălcarea Constituţiei, a drepturilor şi libertăţilor, prin cenzura presei şi achiziţii de echipamente sanitare la preţuri nejustificat de mari".

Circa 200 de persoane s-au adunat şi vineri în Piaţa Victoriei, manifestându-şi nemulţumirea faţă de măsurile adoptate de Guvern pentru a gestiona pandemia de COVID-19. Două persoane au fost conduse la secţia de poliţie pentru identificare şi pentru luarea măsurilor legale, după ce au fost implicate într-o altercaţie, a informat Jandarmeria Capitalei.

În Piaţă a venit şi Viorel Cataramă care, potrivit Realitatea PLUS, ar fi început să îmbrăţişeze oameni din rândul protestatarilor. Acesta a fost testat negativ de trei ori pentru COVID-19.

"Astazi, voi fi prezent în Piața Victoriei, să protestez împotriva suprimarii libertăților fundamentale și a falimentarii României!", a scris Viorel Cataramă, pe pagina sa de Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel