Protest de amploare la Bologna, sâmbătă seară. Oamenii au strigat: "Sănătate, bani, demnitate" - VIDEO

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Protest de amploare în Bologna. Sute de oameni au ieșit în stradă îmbrăcați în combinezoane albe pentru a demonstra împotriva lipsei de măsuri sociale adoptate de autorități.

Membrii asociațiilor Tpo și Labas au protestat sâmbătă, în centrul orașului Bologna, încâlcând astfel interdicțiile impuse de autoritați în contextul pandemiei de COVID-19. 

Câteva sute de persoane îmbrăcate în combinezoane albe au ieșit pe străzile din centrul orașului pentru a atrage atenția asupra problemelor cu care se confrunta persoane defavorizate în Italia. 

Un efectiv important de polițiști i-au însoțit pe protestatari în timpul manifestației, pentru ca situația să nu degenereze.   

"Nu este un protest împotriva DPCM. Purtăm salopetă albă pentru a transmite mesajul că invizibilul poate fi făcut vizibil, luând în considerare nevoile celor defavorizați. De la prima stare de urgență până în prezent vedem mulți oameni aflați în dificultate, expulzați și care nu știu cum să plătească chiria", spun organizatorii.

Activiștii strigă "Sănătate, venit, demnitate"

 

"Vrem să o spunem clar: dacă putem ieși pe stradă la cumpărături și la muncă, atunci putem și trebuie să ieșim și pe stradă pentru a ne revendica drepturile. Ne revendicăm dreptul de a demonstra", spune Tommaso Falchi de la Riders Union, amendat pentru demonstrația organizată în urmă cu o săptămână.

Protestatarii susțin că restricțiile impuse duc la pierderea salariilor și a veniturilor reale importante pentru economia orașului. "Restricțiile impuse regiunii Emilia-Romagna și municipiului Bologna pun managementul pandemiei la nivelul ordinii publice. Încă nu există o strategie despre cum să abordăm problema din punctul de vedere al consolidării asistenței medicale și a transportului public”, susțin protestatarii. 

VIDEO

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel