Protest cu mii de persoane în Germania. Locuitorii din Stuttgart au reclamat apeluri automate pentru a veni la manifestaţii. Cine este în spatele protestelor - VIDEO

Andreea Cosma |
Data publicării:
Proteste Germania (captura video RT)
Proteste Germania (captura video RT)

Mulți cetățeni din Stuttgart au reclamat telefoane cu anunţuri de mobilizare la protest susţinut de mişcarea "gândirii libere". Este vorba de protejarea „democrației”, a spus o voce, potrivit Der Spiegel. Apoi, au fost anunțate ora și locul demonstraţiei planificate sâmbătă împotriva măsurilor guvernamentale, unde erau aşteptaţi peste 2.500 de oameni.

Poliția confirmă zeci de „apeluri automate”

 

Campania telefonică este cel mai recent truc în contextul scenei „gândirii în afara cutiei”. Cu toate acestea, apelurile automate sunt ilegale - deoarece publicitatea telefonică încalcă legea. Site-ul de știri „T-Online” a raportat mai întâi acest caz.

Poliția a confirmat SPIEGEL că a primit zeci de plângeri de la cetățeni cu privire la „apeluri automate”. În consecință, mai mulți locuitori din zona orașului au raportat și au raportat apeluri anonime în care li s-a cerut să se alăture protestelor „gânditorilor laterali” din oraș.

 

Mai multe proteste anunţate

 

Poliția s-a mobilizat sâmbătă dimineață la Stuttgart cu câteva sute de agenţi pentru mai multe demonstrații împotriva restricţiilor pandemice și contra-protestelor planificate.

Dimineața, câteva sute de participanți la o manifestaţie înregistrată sosiseră deja la Marienplatz, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției din Stuttgart, Stefan Keilbach. Primele rapoarte au fost despre mulți participanți care au venit fără mască și nu respectau distanţarea. În cazul încălcării cerinței de purtare a măştii și a intervalelor prescrise, orașul Stuttgart a anunțat că va dizolva adunările.

Câteva adunări mai mici din zona orașului, aproximativ 2500 de persoane erau așteptate să participe la un miting al așa-numitei mișcări de "gândire laterală" (ora 16:00) pe Cannstatter Wasen. Mișcarea este urmărită de Oficiul de Stat pentru Protecția Constituției din Baden-Württemberg.

Vara trecută, până la 10.000 de persoane au manifestat pe Wasen. Cel mai recent, pe 20 martie, a fost protestul de la Kassel, cu peste 20.000 de oameni - au fost permise doar 6000. Au fost uneori ciocniri violente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel