Piața Victoriei. PROTEST împotriva OUG de modificare a Legilor Justiției

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Protest 24 februarie 2019. Oamenii au ieșit în Piața Victoriei pentru a protesta împotriva ordonanței de urgență care modifică legile justiției și dă puteri sporite secției de anchetare a magistraților. LIVE UPDATE

Protest 24 februarie 2019. Românii sunt din nou în stradă, după anunțul făcut în urmă cu câteva zile de ministrul Justiției Tudorel Toader. Oamenii s-au organizat pe rețelele sociale pentru a protestat duminică, 24 februarie, începând cu ora 18.00. Protestul a fost anunțat de mișcările civice Corupția Ucide, Geeks for Democracy, Inițiativa România și Rezistența.

Știridiaspora te ține la curent cu cele mai importante evenimente de la protest.

UPDATE 21.40 FINAL de protest. Oamenii au părăsit Piața Victoriei. Nu s-au înregistrat alte incidente, fiind un protest pașnic.

UPDATE 21.10 Jurnaliști ai postului Antena 3 au fost bruscați de protestatari.

UPDATE 21.00 Oamenii aprind luminițele în Piață. Mii de lanterne sau telefoane mobile luminează acum zona unde sunt strânși protestatarii.

 (w670)

UPDATE 20.50 Jurnalistul Realitatea TV Rareș Bogdan a ajuns și el în Piața Victoriei.

UPDATE 20.40 Realitatea TV anunță că, la această oră, numărul protestatarilor depășește 15.000.

UPDATE 20.25 La protest și-au făcut apariția fostul premier Dacian Cioloș (liderul PLUS) și Dan Barna (președintele USR).

UPDATE 20.10 Numărul protestatarilor din Piața Victoriei depășește 12.000, potrivit estimărilor Realitatea TV.

UPDATE 19.35 În paralel cu manifestația de la București, oamenii au ieșit în stradă și alte orașe din țară. Se protestează la Arad, Iași, Baia Mare, Cluj, Constanța și Sibiu.

UPDATE 19.25 Traficul rutier a fost deviat de pe Şoseaua Kiseleff şi Bulevardul Aviatorilor şi au fost impuse restricţii pe strada Paris, de la intersecţia cu strada Tirana către Piaţa Victoriei. Circulaţia a fost deviată pe breteaua centrală din Piaţa Victoriei, pe breteaua dinspre Bulevardul Iancu de Hunedoara către Piaţa Victoriei, precum şi de la Nicolae Titulescu şi Buzeşti spre Piaţa Victoriei. 

UPDATE 19.08 Protestatarii nu au uitat că azi este Dragobetele și i-au transmis un mesaj special liderului PSD Liviu Dragnea. Iată mesajul (foto Evoluție în Instituție):

 (w670)

VIDEO

UPDATE 19.02 Jandarmerii anunță că pentru organizarea manifestaţiei din Piaţa Victoriei nu au fost respectate condiţiile legale, însă vor lua toate măsurile necesare pentru prevenirea incidentelor.

UPDATE 19.00 La ora 19.00, numărul protestatarilor depășea 6.000, iar oamenii continuă să vină în Piața Victoriei.

UPDATE 18.40 La protest se află și Răzvan Ștefănescu, șoferul autoturismului cu numerele M**E PSD. 

UPDATE 18.30 Oamenii au ieșit în stradă și la Cluj Napoca. În Piața Victoriei, circulația a fost blocată pe artera din dreptul Muzeului Antipa.

(w460) Protest 24

UPDATE 18.20 Peste 2.000 de oameni sunt în piață la ora 18.30, iar numărul protestatarilor crește. Se strigă "Jandarmeria, apără HOȚIA!", "PSD, ciuma roșie!" și Demisia! Demisia!".

UPDATE 18.15  Incidente în zona Dristor. Câțiva tineri s-au întâlnit pe trotuarul din fața gurii de metrou Dristor, motiv de îngrijorare pentru instituțiile de forță conduse de Carmen Dan. Oana Stănciulescu relatează pe pagina ei de Facebook cum au fost fotografiați și acuzați că sunt un grup organizat de cei 10 polițiști prezenți la fașa locului.

(w670)

UPDATE 18.10 Numărul demonstranților e în creștere, grupuri de oameni venind în Piață dinspre gurile de metrou.

UPDATE 18.00 Jandarmii montează garduri de protecție între zona în care se află protestatarii și clădirea Guvernului. Numărul de forțe ordine mobilizat este impresionant.

UPDATE 17.45 În Piața Victoriei s-au adunat deja câteva zeci de persoane. Atmosfera este calmă.

VIDEO



 

Foto EXCLUSIV știridiaspora.ro

În urma modificărilor adoptate prin OUG, Toader blochează posibilitatea ca procurorul general, Augustin Lazăr, să infirme actele de urmărire penală ale procurorilor din secția specială dacă le consideră ca fiind nelegale sau netemeinice.

Procurorii și judecătorii din mai multe orașe din țară au protestat, vineri, în semn de protest față de modificările aduse prin OUG la legile justiției și au anunțat că își suspendă activitatea. Procurorii din București, Constanța, Cluj, Brașov, Pitești, Sibiu, Oradea, Timișoara, Piatra Neamț și Iași au atras atenția inclusiv asupra pericolului pe care îl reprezintă Secția Specială în ce privește independența magistraților.

Alianţa 2020 USR-PLUS a anunţat că se va alătura protestului, în Piaţa Victoriei urmând să fie prezenţi şi cei doi lideri ai alianţei, Dacian Cioloş şi Dan Barna. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel