Protest 10 august. Vosganian, despre protestatari: "Nu i-am chemat ca să am un mesaj. Este un miting al diasporei?"

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Varujan Vosganian spune că pe 10 august nu crede că în Piața Victoriei vor fi numai români din Diaspora. Acesta a afirmat și că se așteaptă la un număr mai mic de manifestanți față de protestul de anul trecut. 

Varujan Vosganian a declarat că trebuie să se știe dacă "întradevăr va fi un un miting al diasporei".

"Amintiţi-vă că anul trecut au fost tot felul de fotografii cu români care se îmbulzeau la frontieră, şi nişte poze cu autostrăzi din China aglomerate, dar nu am sentimentul că diaspora a avut o astfel de participare care să justifice titlul de miting al diasporei. Dacă se adună mai multă lume la un loc eu am această solicitare, pe care o fac în mod egal şi jandarmilor, să nu se răspundă la provocări, să existe o desolidarizare de ambele părţi faţă de orice violenţă care ar fi acolo", a declarat Varujan Vosganian.

Deși, inițial, Vosganian a refuzat să le transmită un mesaj protestatarilor, spunând că nu el i-a chemat, acestat a spun că îi roagă pe români să fie liniștiți.

"Mesajul meu este să nu fie a doua ediţie a mitingului diasporei, ci să fie o ediţie nouă a unui comportament corect civic din partea manifestanţilor, şi un comportament reţinut din partea jandarmilor", a mai spus Vosganian.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel