PROTEST 10 august. Pianistul Martello vine la miting: „Vreau să îi ajut pe oameni dacă vor folosi din nou gaze lacrimogene”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: Facebook Oreste
Sursa foto: Facebook Oreste

Pianistul german Davide Martello a anunțat că-și anulează concertele din Germania pentru a veni pe 10 august la București, la protestul care va avea loc în Piața Victoriei.

„Îmi pare rău că sunt nevoit să anulez următoarele concerte în Germania. Va fi o mare demonstraţie pe 10 august la Bucureşti împotriva corupţiei din România. Anul trecut, la aceeaşi demonstraţie paşnică, forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene împotriva propriului popor. De data aceasta vreau să îi ajut pe oameni, astfel încât să se ascundă în spatele pianului meu, dacă forțele de ordine vor folosi din nou gaze lacrimogene", a spus artistul, potrivit republica.ro.

Citește și Sindile, DEMIS. Sandu Matei: „Șeful batalionului de la Craiova care ne-a rupt pe 10 August a ajuns comandant"

Anul trecut, la aproape o lună de la represiunea violentă a protestului din 10 august, pianistul a cântat în Piața Victoriei pentru a-și arăta susținerea față de demonstranți. Artistul german de originie italiană este cunoscut pentru faptul că își duce muzica în zonele de conflict.

Citește și Protest 10 august. Cucoș, cel care a coordonat violențele anul trecut, ANUNȚ cu privire la MITING

A cântat la pian în timpul protestelor din Turcia, dar și în timpul Euromaidanului ucrainean. La Paris a concertat în ianuarie 2015 după atacul de la Charlie Hebdo, apoi în noiembrie 2015 după atentatele de la Bataclan.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel