10 august. Ce scrie presa străină scrie despre mitingul din Piața Victoriei, la un an de la represiunea violentă

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Presa străină a tratat pe larg protestul desfășurat sâmbătă seară, în Piața Victoriei din București, precum și în alte mari orașe din România. 

Românii au marcat un an de la represiunea din 10 august, iar cazul Caracal le-a dat un motiv în plus să ceară demisia guvernului, scriu jurnaliștii străini. 

Protest 10 august 2019 în presa străină

 

Ziarul francez Le Figaro scrie despre miile de manifestanții care au cerut demisia guvernului și care au ieșit în stradă în toată țara. "Tinerii nu au niciun viitor, vrem un guvern care să lucreze pentru noi, nu pentru propriile interese", este mesajul unui protestatar citat de publicația franceză. Totodată, articolul mai amintește și despre omagiul adus celor două fete ucise la Caracal.

(w670)

Ediția în limba engleză a site-ului Radio Europa Liberă e deschide cu titlul "Știm ce ați făcut vara trecută. Românii marchează un an de la protestul reprimat". Pe lângă marcarea violențelor din 10 august 2018, mitingurile au luat "avânt" și pe fondul indignării publice cauzate de reacția autorităților în cazul tragediei de la Caracal, precizează jurnaliștii.

Zeci de mii de oameni au protestat în mod pașnic împotriva guvernului social-democrat, la aniversarea unui an de la protestul violent în care jandarmeria a folosit în mod disproporționat forța, scrie Reuters într-un material preluat și de alte publicații. Jurnaliștii Reuters scriu că mitngul a fost promovat de românii care muncesc în străinătate, nemulțumiți de faptul că România este unul cele mai corupte state ale Uniunii Europene.

(w670)

Protestele din 10 august în presa germană

Și presa germană a relatat despre protestele din seara zilei de 10 august 2019. Potrivit Deutsche Welle și Der Spiegel, la București s-a desfășurat un protest masiv, pe fondul nemulțumirilor legate de guvern și de incapacitatea autorităților de a reacționa în cazul celor două adolescente ucise la Caracal. Televiziunea germană mai scrie de eșecul coaliției aflată la guvernare la alegerile europarlamentare și trimiterea la închisoare a liderului social-democrat Liviu Dragnea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel